Skip to content

Защо да смените прозорците с нова дограма?

Бели прозорци

Бели прозорциАко решите да смените прозореца, това ще ви помогне да увеличите топлинния комфорт и по този начин да увеличите енергията, да подобрите комфорта на звука и / или да осигурите вашата по-висока безопасност. В доста случаи критерият за топлоизолация достига върха на мотивацията, но каквато и да е причината, вашата оферта ще зависи от избора на прозореца.

Щом решите да смените прозорците, със сигурност следва важната задача да решите от какъв материал да е вашата нова дограма – алуминиева дограма, пластмасова или дървена.

PVC: ефективен и евтин материал

Обикновено се смята, че PVC прозорците имат най-добри показатели по отношение на топлоизолацията. Това продължава да е най-изолационният материал. PVC дограмата може да бъде подсилена с непрекъснати стъклени влакна, което я прави силно изолирана. Предимствата са наистина много, но има и един недостатък: този материал не е от най-подходящите за големи размер.

Алуминий: издръжлив и подходящ за всякакви размери

Ако е алуминий, който е изолиран, той има предимства по отношение на голямата устойчивост на време, както и климатичните условия. Размери, цветове, форми … Също така материалът предоставя всички възможности да се прилага при правенето на дограма. Алуминиевата дограма осигурява много високи нива на топлоизолация, което е още една, и то сериозна причина да изберете точно този вариант. Когато става въпрос за цена, разликата не е много голяма в сравнение с тази на пластмасовата дограма.

Дървена дограма

Дърво: естетично, с много предимства, но изискващо сериозна поддръжка

Накрая идва дървото, което е задължително в определени кооперации или градове. То е много популярно поради автентичната си страна, първо предлага добри изолационни свойства, а също така и се предлага и в съвременните сгради. Идеален материал за създаване на топла атмосфера и уютна атмосфера. Обикновено обаче струва повече в сравнение с алтернативните материали.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *