Skip to content

Възможен ли е ипотечен кредит без трудов договор

  • by

Голяма част от кредитите и банковите институции в България, предлагат най-различни видове кредити за своите клиенти. И то такива при които няма нужда от трудов договор. Дали това не е просто маркетингов трик и те не го правят с рекламна цел. Един от най-известните сред потребителите е ипотечният.

Много от кредитните услуги на банките, не изискват от вас да имате месечни доходи, нито трудов договор. Точно това са ипотечните кредити, при които трябва да заложите някакъв недвижим имот, за да вземете пари на заем.

Доказване на доходи не е необходимо. Всичко от което банката има нужда е недвижимият имот, който служи за гаранция по кредита. Не се притеснявайте също така, ако имате лошо кредитно минало. Ако имота си струва, то няма да имате проблем за кредита. Имайте едно наум обаче, че банката  ще ви разучи като клиент, вие също трябва да покриете някои изисквания и условия.

Няма как да вземете кредит, ако не разполагате с недвижим имот на ваше име. Следва оценка която банката ще направи безплатно, независимо дали става въпрос за гараж, къща, вила или нещо друго. Достатъчно е имота да става за експлоатация и да се намира на добро място. Това е много важно за да вземете кредит. От състоянието и локацията на имота, също зависи и размера на кредита, който може да ви бъде отпуснат. По-големи шансове за кредит имат кредитополучателите, които ипотекират имоти в градска среда. И то ако се намират в централна градска част. Също може да разчитате на по-ниска лихва, ако имота е по-добър.

Има обаче и такива банки, които няма да ви дадат ипотечен кредит. Те ще го сторят, но вие трябва да имате трудов договор и месечни доходи. Всяка банка има различни изисквания по, които дават кредит. Изберете повече оферти, проучете пазара и се насочете към най-добрата от тях. Само така ще сте на плюс.

Източник: https://kreditite.com/

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *