Skip to content

Вишки под наем – 5 предимства пред инсталирането на скеле

  • by
Вишки под наем в София

Вишки под наем в СофияВсе по-често при строително-ремонтни дейности се наемат вишки, което си има своите неоспорими предимства. Бързо, чисто и естетично, това модерно съоръжение не може ни най-малко да се сравнява с традиционно използването при подобни дейности скеле, което е нестабилно, монтира се и се разглобява бавно, а също така и поставя в риск служителите при най-малката проява на невнимание. Ето какви са предимствата да се ползва вишка:

1. Става много по-бързо

Фирмите поставят акцент върху това колко е голяма разликата във времето между това да наемете една вишка по ваш вкус и необходимост и между това да се инсталира цяло скеле. На практика, скелето най-вероятно ще отнеме цял един ден от вашето време, докато подготовката на вишката за работа отнема броени минути.

2. Нивото на безопасност е несравнимо

Не може да се прави какъвто и да било паралел между това да се инсталира скеле и между наемането на вишка. Вишката е изключително безопасна, да не говорим, че се съблюдават правила при нейното ползване, които допълнително увеличават нивото на безопасност. Парапетите са достатъчно високи, но въпреки това много модели налагат ползването и на допълнителни предпазни колани.

3. Не се изисква катерене

Скелето (с много редки изключения) обикновено изисква работещият да се изкатери до желаното място. За сравнение, при ползването на вишка просто се качвате на платформата и се издигате до необходимата за работа височина. Устройството работи автоматично, а някои от моделите дори позволяват вие да го управлявате от платформата, без нуждата от оператор долу на земята.

4. Качване на инструменти

Вишката позволява лесно да натоварите всички необходими строителни материали и инструменти и да се изкачите заедно с тях лесно и бързо. В същото време, използването на скеле не позволява да се носят много инструменти.

5. Възможност за работа на високо

С помощта на скеле можете да достигнете сравнително малка височина от едва няколко метра. Подобни конструкции трудно се правят по-високи, а когато това е възможно, обикновено отива много време и усилия. Вишката от своя страна с лекота може да ви издигне на повече от 20 метра, като това не представлява никакъв проблем. Това за сравнение е височината на 8 етажна сграда,което за подобно съоръжение не представлява ни най-малка трудност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *