Skip to content

Съвременните телевизори – реклама и реални възможности

Рекламата на телевизорите винаги е била базирана на директната информация за потребителите, които да се информират за най-новото и най-доброто. В близкото минало обаче, доста често рекламите са били изпълнени с леки преувеличения на това, което реално получавате. В този текст, ще се опитаме да хвърлим светлина върху някои промени, които се забелязват в рекламата на телевизорите и в техните качества.

 

Различни марки, различни телевизори

Новите технологични решения въплътени в моделите телевизори постоянно променят рекламните послания. В тях се акцентира най-много на конкретните иновации и какво даден бранд е постигнал. В този смисъл, различните компании имат свои си разработки и успяват да изведат някои качества на телевизорите за сметка на други такива, разработени от конкурентния производител.

 

Рекламата преувеличава 

Много често рекламите не само че преувеличават някои детайли, но и обикновено тези неща са неразбираеми за потребителите. Например рекламата дълги години набляга на спецификациите ‘съотношение на контраста’ и ‘честота на обновяване”  (Contrast Ratio и Refresh Rate), но потребителите не знаят, че тези измервания са абсолютно субективни и при определени обстоятелства могат просто да бъдат направени на пух и прах.

 

Дълготрайност  

Съществува мнението, че всичко ново се прави докато му изтече гаранционния срок. Разбира се това няма как да бъде доказано, но що се отнася до телевизорите е добре да се знаят някои неща в тази посока. Телевизорите има дълъг живот, който се разпростира напред във времето. Да вземем примерът с телевизор, който има настройка да работи 30000 часа. Като се има предвид, че една година има 8760 часа и че ние не гледаме телевизия 24 часа, така тези 30000 часа може да се превърнат 7-8 години.  ТИ когато те изминат, не значи, че телевизорът ще се развали, но просто някои от функциите му няма да работят така оптимално.

 

Цените

Новите телевизори на пазара винаги идват на много високи цени. Постепенно цените започват да спадат и да се уравновесяват, така че да станат по-достъпни за хора с различни финансови възможности и финансови планове. Така че внимавайте за най-новото на пазара, което е „бъдещето”. Инвестирайте парите си в телевизор, който отговаря на вашите изисквания като зрител, на помещението, в което ще го използвате и разбира се на парите, които можете да отделите за него.

 

Има много митове за съвременните телевизори, които трябва непрекъснато да се опровергават, за да може потребителите да са по-спокойно когато избират. Някои от митовете са още в рекламата, с цел продажба, но когато самите потребители се информират и имат нормален диалог с търговците, вероятността да се сдобият с телевизор, който идеално ще пасне на личните изисквания, е много по-голяма.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *