Skip to content

Съществуват ли панически атаки?

Напоследък много журналисти, твърдят че паническите атаки били психическо заболяване при модерното общество и други подобни небивалици. Истината е, че паническото разстройство съществува от стотици години и се е проявявало при големи политици, учени, аристократи и така нататък.

Паническата атака идва в следствие на негативен стрес и неспособността на организма да реагира по правилен начин. Психиатрите имат изградени механизми, чрез които се борят срещу силните прояви на заболяването, което може да нанесе доста сериозни щети на пациента във ваше лице.

Може би повечето от нас са срещали хора във видимо добро здраве, които изпитват проблеми с обилно потене при срещи, треперене, позиви за повръщане и други подобни симптоми без ясна причина. Обяснението на поведението им може да се касае до паническо разстройство.

Твърденията, че този тип психическа нестабилност идва от съвременния начин на живот се обяснява с това, че живеем в по-динамични времена и забързаното ежедневие е предпоставка да изпадаме в стресови ситуации. Връщайки се към историята обаче можем да си спомним за примери на крале, царе и президенти изтърпели на плещите си този вид дискомфорт.

Ако разпознавате симптоми на паника, направете спешна консултация с психиатър. Твърде възможно е той да ви предпише медикаменти от групата на ”антидепресантите” с цел да се отървете от напрежението и съпътстващите го последици.

Не оставяйте нещата да се оправят сами, защото има риск от усложняване на ситуацията и еволюирането на проблема в опасно заболяване. Животът без паника е възможен благодарение на специалистите психолози и психиатри.

Имам данни за пациенти, които се разминават с една или две панически атаки и тревогата отшумява. За нещастие обаче присъства и другият тип люде, където болестта се развива с всеки ден и час и става непоносима. Имайте вярва и не ставайте роб на стреса в никакъв случай. Аз преживях всичко това и днес не изпитвам никакви проблеми вярвам, че и вие ще се справите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *