Skip to content

Сребърните бижута

Сребърните бижута от древни времена са възприемани от хората като носители на магически и целебни свойства, а самото сребро като един от най-загадъчните и енергийно заредени метали. Сребърни бижута се подарявали, а и все още се подаряват на новородените, като талисман и пожелание за дълъг и щастлив живот. В миналото, а и сега младите момичета вярват, че сребърното бижу е в състояние да запази и увеличи любовта между двама души.

В наши дни традицията и модата да се носят сребърни бижута се е запазила в различни култури, както при мъжете, така и сред нежната половина от човечеството. Ювелирните изделия от сребро никога не излизат от мода като тайната им се дължи на това, че среброто подхожда на хора от различни социални слоеве и бижутата от него стоят добре върху всеки човек без значение от неговите пол, възраст и цвят на кожата.

Бижутата от сребро се едни от най-популярните украшение и поради факта, че не се натрапват, а стоят естествено, изящно и очарователно, поради което могат да бъдат хармонично вписващо се допълнение към всеки индивидуален стил. Класическите обици от сребро са универсален и желан аксесоар от всяка жена държаща да подчертае своя уникален моден образ. Сребърните обици могат да бъдат носени както като отделен аксесоар така и в комбинация с гривна, пръстен или верижка от същия метал.

Сребърните гривни изглеждат еднакво красиво и силно както в съчетание с ежедневния тоалет така и в делови костюм. Гривните от белия метал придават загадъчност и романтичност на образа. Те както и пръстените се явяват подходящи аксесоари, не само за мъже, но и за жени от различни възрасти.

Верижките от сребро са друго бижу, което може да преобрази и придаде съвсем различен и завършен вид дори на семпли тоалети. Те могат да се носят както открито с летни дрехи така и скрито под деловия тоалет, а не би трябвало да се забравя за тях и когато работим върху завършеността на изискания си вечерния тоалет. Но в последния случай много по-подходящо би било използването не на обикновена верижка с медальон, а на най-ефектното и разкошно сребърно бижу – колието от сребро с инкрустирани камъни. Сребърното колие не само ще привлича погледите на обкръжаващите към собственичката му, но и ще подчертава естествената и красота и чар.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *