Skip to content

Синбиотик за нашето здраве


Синбиотик предпазва вътрешната среда от проникването на вредни микроорганизми, почиства червата и активира дейността на стомашно-чревния тракт. Това е био препарат, който съчетава добрата комбинация на пробиотик и пребиотик.

Синбиотик има много предимства. Подобряване на храносмилането е едно от тях. Полезни щамове на бактериите намаляват подуването на корема, ферментацията и гниенето в стомашно-чревния тракт. В допълнение, пробиотичните микрокултури отделят вещества, които лекуват и укрепват чревните стени по време на възпалителни реакции. Ето защо е подходящ за употреба при подуване на корема, диария и запек.

Синбиотиците ускоряват метаболитните реакции в организма, предотвратявайки набор от излишни килограми. Неутрализират антибиотици, токсични продукти, канцерогени и тежки метали. Пре- и пробиотиците абсорбират вируси, “шлаки”, токсини от органите и изчистват тялото. Укрепват имунитета като подобряват защитните свойства на организма, намаляват риска от развитие на настинка, херпес, рак, алергии, автоимунни заболявания. Подобряват състоянието на кожата.

Прием на синбиотик се налага при остри инфекции на червата, дисбактериоза, хронични инфекции в стомашно-чревния тракт, остър недостиг на витамини, промяна в начина на хранене, аклиматизация, хранителни алергии, онкологични заболявания, гастрит, цероза на черния дроб и редица други проблеми със здравето. Синбиотиците се препоръчват на жените по време на бременност и кърмене, за да нормализират чревната флора след хормонални промени.

Редица са симптомите, които показват липса на лакто- и бифидобактерии в организма. Такива са възпаление на ставите, повишени газове, чести нарушения като диария и запек, обилен кожен обрив, нарушено храносмилане, колит и ентероколит.

Дневната нужда на организма от полезни микроорганизми зависи от възрастта, здравословното състояние и се определя от лекуващия лекар въз основа на клиничната история на пациента. Недостигът на полезни микроорганизми може да се запълни не само за сметка на естествените източници (храна), но и на “бактериалните” препарати, адаптирани към човешкото тяло.

Трябва да се внимава с употребата на синбиотик и да се съгласува приемът му с лекуващия лекар. В зависимост от количествения състав на бактериите, препарата се приема 1-3 пъти на ден – на глдно, един час преди закуска, или с храна. За успешното консолидиране на полезната микрофлора в червата е необходимо минимум 21 дни непрекъсната употреба на синбиотик. Резултатите от лечението се оценяват по изчезването на признаци на дисбактериоза и възстановяваване здравето на организма.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *