Skip to content

Северна Македония – пребиваване чрез регистриране на фирма

Северна Македония - пребиваване чрез регистриране на фирма

СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ – планинска страна, разположена в сърцето на Балканите. Богата на история, а също и на културно наследство, това е страна, която си заслужава да бъде посетена. Тя все още пази непокътната природа и предлага красиви гледки от планинските върхове. Той се стреми да привлече възможно най-много инвестиции и като такъв предоставя благоприятни закони за чужденците, които искат да живеят в него.

Местоживеене при регистриране на фирма – Северна Македония

След като учредите LLC, като директор/акционер имате право да кандидатствате за пребиваване чрез регистрация на фирма и на тази основа да станете жител на Северна Македония.

Граждани на определени държави могат свободно да влизат в Северна Македония за кратък престой до 90 дни за период от 6 месеца, като за това не се изисква виза.

Въпреки това, когато става въпрос за престой, който е по-дълъг от 180 дни годишно, всеки, независимо от националността, трябва да получи разрешение за пребиваване в Северна Македония.

Разрешението за временно пребиваване в Северна Македония  е документът, който се издава на не граждани, които желаят да имат възможност да имигрират, живеят и работят в Северна Македония през целия срок на валидност на документа, който се издава за 12 месеца.

Регистрация на фирма и кандидатстване за пребиваване

За да кандидатствате за пребиваване, първо трябва да се назначите като директор на компания и с наша помощ да отворите корпоративна банкова сметка. С пълномощно тази част от процеса може да се извърши дистанционно. След това трябва да подадете документи за пребиваване. Отнема няколко дни и в този период трябва да присъствате при кандидатстване.

Това е процесът, описан накратко, в който ще ви помогнем

  • Изготвяне и нотариална заверка на документи
  • Съдействие при откриване на лична и фирмена банкова сметка
  • Регистрация на фирма в Агенция по търговски вписвания,
  • Съдействие при подаване на специално извлечение за наличност по личната сметка за целите на разрешение за пребиваване
  • Съдействие в процедурата за получаване на разрешение за пребиваване
  • Нашето присъствие и съдействие при издаване на разрешение за пребиваване

След одобрение ще получите своето разрешение за временно пребиваване. Това ви дава възможност да живеете в чужбина в Северна Македония до една година.

Разрешението за временно пребиваване може да се подновява ежегодно, ако има законови основания за това, ако не, не можете да го подновите през следващата година. Имайте предвид, че трябва да поддържате фирма след създаването й и цената за това е около 300 евро на месец.

Документи, които са необходими за регистрация на фирма

– Извлечение от бизнес регистър
– Банково извлечение за корпоративна банкова сметка
– Доказателство за средства по лична сметка (банково извлечение)
– Здравна застраховка
– Бяла карта
– Договор за наем
– Договор за адрес на офис
– Копие от паспорт
– Кратка биография и бизнес план

„Регистрация на фирма“ ще ви помогне през целия процес и ще ви помогне да кандидатствате за разрешение за пребиваване в Северна Македония.
Чувствайте се свободни да се свържете с нас за повече информация, за нас ще бъде удоволствие да ви помогнем.

Нашите принципи на работа

Работата с информацията изисква отговорен подход, затова винаги ви информираме предварително за предстоящите стъпки и необходимата документация, за да можете да планирате графика си и да се насладите на времето си.
След като работата е свършена, ние не ви обръщаме гръб и не начисляваме премия за допълнителни консултации.
Дори за ежедневни предизвикателства, с които се сблъсквате в Северна Македония, винаги можете да ни потърсите съвет и ние ще се радваме да ви помогнем.

Желаем ви късмет и сбъдване на бъдещите планове! Ще се видим в Македония!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *