Skip to content

С разум при смяна на щранговете


Всяко едно действие преди да се предприеме е нужно добре да бъде обмислено. Много внимателно се подхожда към всеки един ремонт, защото крайният резултат трябва да задоволи напълно нуждите на собствениците. С разум трябва да се подходи и при смяна на щранговете.

Преди всичко е наложително да се осъзнае колко важен и отговорен е ремонта по отстраняването на старите метални тръби и поставянето на новите. Този ремонт е за всички собственици в кооперацията, защото щранговете са обща собственост и това изисква колективна отговорност и поддръжка. Желателно е собствениците да вземат решение на общо събрание и да потърсят изпълнител.

По отношение на изпълнителя проблеми няма да има, защото в интернет ще отгриете много фирми за ВиК услуги. Добре е да разгледате подробно всяко предложение за смяна на щрангове и да изберете най-подходящото за вас. Преди всичко трябва да се съобразите с бюджета, с който разполагате. От това зависи и какви тръби ще изберете за новите щрангове. Фирмата, която изберете, ще ви направи оферта и предложение за подходящите тръби за всяка от системите – водоснабдяване, канализация и отопление.

Цялостната смяна на щранговете ще отнеме само един работен ден, защото всеки ръководител изпраща екип за ремонта в състав, който да осигури смяната на всички хоризонтални и вертикални тръби от абонатната до последния етаж в рамките на работния ден. Това е голямо предимство за живеещите в кооперацията, защото ще останат за малко без вода и без възможност да се ползва канализацията. Представете си, колко шум и прах ще има в кооперацията, ако всеки сам си прави тази смяна когато си реши. За това с разум и отговорност мислете за смяната на щранговете и действайте.

С поставянето на новите тръби вие ще си осигурите спокойствие. Ще забравите за течовете, за проблемите в канализацията. Обитателите на високите етажи ще имат нормална вода и няма да чакат реда си, за да стигне топлата вода до последния етаж. Обикновено се използват тръби от полипропилен, защото са с добро качество и народни цени. Тези тръби са с гладка външна и вътрешна повърхност, леки и удобни за работа са и имат сравнително добър външен вид. Основното предимство на полипропиленовите тръби е факта, че те не корозират.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *