Skip to content

Различните мнения за паркет за подово отопление


Подовото отопление под различна форма е предпочитано от много домакинства. С предимство се прилага там, където няма централно отопление. Не на всеки обаче е известно с какво подово покритие е съвместим този вид отопление. В настоящата статия ще се опитаме да изясним възможно ли е ползването на паркет за подово отопление.

Естествено, както по всеки въпрос мненията са различни, така и на тази тема могат да се чуят различни аргументи, подкрепени с доказателства. Голяма част от хората са на мнение, че за подово отопление трябва да се предпочита теракот, мрамор, ламинат. Използването на система за отопление под паркетна дъска е възможно, но ефиктивността ще бъде по-малка заради ниската топлопроводимост на дървесината. Дървесината има висока порьозност и нискък коефициент на топлопроводимост. При това топлинният коефициент в напречна посока намалява пропорционално на плътността на вида. Това забавя загряването на пода до желаната температура. Влажността и промяната в температурата предизвикат незначителни промени в паркетнта настилка. Допълнителното нагрване ще окаже въздействие върху качествата на паркетното покритие.

Противно е мнението на привържениците на паркет за подово отопление. Този вид подово покритие е разработено по специална технология и производителят гарантира за своя продукт. Използва се за различните видове подово отопление с максимално нагряване до 23 градуса. За производството на паркет за подово отопление не се препоръча използването на дървесина, която не понася прегряване.

Желателно е при ползването на паркетна дъска при подово отопление монтажът да се направи от професионалисти. Само професионалист, запознат с изискванията и инструкцията на производителя, може да се справи и да осигури нормално ползване на това подово покритие. Осигуряването на безопасна работа на подовото отопление е също гаранция за ползване на паркет за подово отопление.

Всеки може да си представи колко изискана е обстановката в помещение с подово отопление и красиво подово покритие от паркет. В красотата на това подово покритие никой не се съмнява, а сега с предложенията на паркет за подово покритие всички съмнения относно използването му при подово отопление отпадат. Разнообразието от цветово предложение позволява да се оформи изискан интериор, да се създаде уют и комфорт в стаята.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *