Skip to content

Ефективни методи за противодействие на хлебарки

hlebarka
hlebarka
hlebarka

В България се срещат много насекоми, които не правят впечатление с присъствието си. За съжаление обаче има и много противни пълзящи натрапници създаващи империи в домовете ни, каквито са например хлебарките. Това е главната причина да ви посочим няколко ефективни метода за противодействие на неканените гости в жилището ви.

Хлебарките не се колебаят да построят леговища в апартаментите ни. Там те се размножават, намират си храна и вода. Ако разполагаме с парно отопление, то това е добре дошло за нахалните инсекти, чиято идея е да намират топлина и влага. Естествено, всяко домакинство търси начини за справяне с проблема, защото вредителите разнасят всякакви зарази и болести.

За да се отървете от досадните хлебарки в дома ви е нужен анализ на популацията им. В случай, че вече сте установили количеството на гадинките, и знаете къде се крият може да минете на следващото ниво, а именно пръскане с подходящ препарат. Тук обаче ще се наложи да направите професионална консултация в селскостопанска аптека, от която да купите отрова.

Ако виждате повече от една хлебарка дневно, имайте предвид, че има още много, които се крият по мебелите ви, в цепнатините на банята, гардеробите, домакинските уреди и други удобни места у вас. Изходът от ситуацията представлява съвкупност от мерки включващи пръскане, поддръжка на хигиена, ремонтни дейности и полагане на капани.

Много хора третират помещенията си с отрови срещу насекоми, но остават разочаровани от ефекта. Това се дължи на непознаването на висококачествените препарати и тяхното приложение. Не се притеснявайте, защото ако не съумеете да напръскате сами е възможно да ангажирате ДДД фирма с тази работа. Това дори е по-доброто и разумно решение в случая.

Обработката на жилището ви със специален препарат е правилната крачка за собствениците на апартаменти в панелни блокове и не само за тях. Понякога обаче се налагат по-мащабни действия като например третиране на мазето, стълбището, общите стаи и коридорите. Постъпвайки по този начин вие ще намалите възможността за бъдещата поява на хлебарките.

Забравете за бабините рецепти и използването на отровна храна, борна киселина, кубчета и всякакви други остарели трикове. Единствено отровата ще противодейства на хлебарките и яйцата им, така че те никога да не се завърнат на местопрестъплението, както се казва.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *