Skip to content

Предстои ни ремонт в банята: Гранитогрес, теракот или фаянс

Ако ви предстои основен ремонт на банята, трябва предварително да сте решили какви плочки за баня ще слагате по стените и пода. Това е свързано с взимане на иформирано решение на база вашите изисквания, желанието за вида на банята и

Вероятно ви е трудно да вземете решение, при наличието на толкова голям избор от настилки и облицовки. Днес ще направим кратък преглед на предимствата и недостатъците на тези три вида материали и плочки, за да ви помогнем да вземете най-доброто решение.

И така, какво ги отличава един от друг и какви са най-важните свойства и приложения на гранитогреса, теракота и фаянса в плочките за баня.

Фаянс за баня

Фаянсовите плочки са изработени от пясък и глина, като сместа е допълнително обогатена с минерални добавки. Покрити са с глазура и са отлично средство за покритие на стените, но ако само ако говорим за вътрешни пространства.

Теракот за баня

От друга страна теракота, който е изработен горе-долу от същите материали, но изпечен при по-високи градуси, притежава по-добра плътност и е много по-устойчив, в сравнение с фаянсовите плочки. Неговата плътност му дава повече устойчивост на износване и това го прави подходящ не само за облицовки на стени, но и за подовите настилки.

Плочки гранитогрес за баня

През последните години този материал за плочките в банята се наложи като предпочитан при полагане като подова настилка. Гранитогресът е дори още по-здрав от теракота. Той е много твърд и изключително устойчив. В състава му са вложени еко материали, без синтетика и е отличен избор както за външни, така и за вътрешни пространства. Обработва се трудно, но поставен веднъж, той ще ви радва дълго време, защото е с максимална износоустойчивост, както и е издръжлив на много ниски температури. Гранитогреса е най-здравия и устойчив във времето материал, който може да сложите в банята. Подходящ е и за кухни и външни тераси, заради своята практичност и лесно почистване на плочките.

Голям избор на всякакви видове видове, размери и цветове плочки за баня може да намерите тук

От казаното дотук, всеки може да си направи собствена преценка кой материал да избере, в зависимост от вида на помещението, което ще ремонтира. Ако искате да облицовате стените в банята или да си направите гръб на кухня, фаянсовите плочки ще ви свършат чудесна работа и не е необходимо да оскъпявате ремонта, защото за подобна функция те са си идеални.

Но ако ще полагате подова настилка, тогава може да изберете един от двата варианта – теракот или гранитогрес. В зависимост от бюджета, както и от това дали ще се ремонтира външна част или вътрешна, вие ще вземете най-правилното решение. Все пак като дългосрочна инвестиция на плочки за баня, труд и време за ползване най-добър избор е гранитогреса.

Нашия последен съвет е свързан с една от най-важните, финни и отговорни операции, а именно слагането на фугираща смес във фугите. Вашите нови плочки за баня трябва да бъдат и добре фугирани, за да се избегне прокапване или дори теч в сеседите под вас.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *