Skip to content

Правилното пренареждане на керемиди: Ръководство за качествен и дълготраен ремонт на покрива

  • by


Когато става въпрос за вашия покрив, винаги трябва да мислите за бъдещето. В края на краищата, какъв е смисълът да имате покрив, ако никога не го използвате? Правилното пренареждане на керемиди може да помогне на къщата ви да издържи по-дълго и да запази влагата, намалявайки риска от течове. Ако напоследък сте забелязали, че покривът ви се лющи или напуква, това вероятно се дължи на натрупването на слама с течение на времето. Известно още като пренареждане на керемиди или шпакловане, това включва подмяна на старата слама с нови материали. Има няколко различни начина, по които хората го правят, и всички те имат своите плюсове и минуси. Нека разгледаме най-добрите практики за повторно полагане на плочки, за да можете да направите правилния избор за вашия дом.

Покрийте покрива със стара слама

Покриването на покрива със слама е стар метод, който хората използват за пренареждане на керемиди. Процесът на повторно покриване включва замяна на старата слама с нови материали, като слама, сено или дори кокосови люспи. Това е евтин и екологичен метод за повторно покриване, който издържа до 20 години. След повторното полагане на керемиди със слама можете да нанесете и нов слой покривно покритие, което да помогне за хидроизолацията и защитата на покрива от вредните слънчеви лъчи. Можете също така да монтирате капаци на вентилационните отвори на покрива, за да предотвратите натрупването на мъх, водорасли и други замърсители.

Премахване на мъха и водораслите от покрива

Покривът е първото място, където живеят замърсители като мъх и водорасли. Можете да предотвратите повторното им разрастване, като премахнете всички мъхове и водорасли от покрива. Можете да направите това, като използвате разтворител, като разредител за боя или терпентин. След като отстраните сламата, добавете още един слой слама и покрийте отново покрива си с керемиди. След това ще трябва да нанесете слой покривно покритие или уплътнител, за да предотвратите повторното разрастване на мъха и водораслите. Можете също така да добавите капаци на вентилационните отвори на покрива, за да предотвратите повторното разрастване на мъхове, водорасли и буболечки.

Положете слой катран за хидроизолация на покрива

Безплатни снимки на ХидроизолацияКатранените покриви са много издръжливи и могат да издържат до 50 години. За да положите слой катран върху покрива си, използвайте кофа и валяк, за да създадете гладко покритие. След това използвайте стълба, за да монтирате серия от застъпващи се шингли. Когато приключите, покривът се покрива отново с керемиди. Катранът е един от най-старите хидроизолационни материали, използвани за покриви, и се е доказал като много издръжлив. Освен това с него се работи много лесно и може да се нанесе за няколко часа. Можете също така да добавите нов слой даубер и цимент, за да увеличите дълготрайността му.

Добавяне на нов слой от даубер и цимент

Безплатни снимки на ПокривDauber и ciment са два вида материали за пренареждане на плочки, които могат да издържат до 40 години. Те са едновременно рентабилни и лесни за работа. Дауберът е вид глина, която може да се нанася като единичен слой, докато циментът е висококачествена бетонна смес, която може да се нанася като единичен слой или на няколко слоя. И двата вида материали за пренареждане на керемиди се използват най-добре при плоски покриви с ниски долини. Когато приключите с повторното полагане на керемиди, добавете още един слой даубер и цимент и покрийте отново покрива си. Можете също така да пренареждат плочките на скатен покрив, като работите отгоре надолу.

Завършете със защитно покритие

Последният слой покритие, като покривно покритие или мембрана, може да помогне за защитата на покрива ви от атмосферни условия като дъжд, сняг, лед и слънце. То може също така да удължи живота на покрива ви, като предотврати натрупването на мъх, водорасли и буболечки. При повторното покриване използвайте качествен материал за ремонт на покриви, който може да издържи на тежестта на вашия покрив. Можете също така да използвате материал за ремонт на покриви, който е специално предназначен за разпъване и повторно покриване на керемиди. Можете също така да покриете отново покрива си с помощта на професионален покривач или изпълнител на покривни работи. Уверете се, че следвате тези съвети при повторното облицоване на покрива си. Когато се извършва правилно, повторното облицоване може да помогне за удължаване на живота на покрива ви и да предотврати скъпоструващи ремонти. Правилно пренареденият покрив също така ще предотврати натрупването на влага и мъх, което ще запази дома ви безопасен и комфортен през следващите години.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *