Skip to content

Практично ли е да наемем евтина кола

Когато търсим да наемем автомобил, един от важните фактори, които оказват влияние на нашия избор, това е цената (можете да разгледате на SofiaRentACar.bg). Обикновено се ориентираме към най-ниската цена, привлечени от възможността да спестим малко пари.

Проблемът е в това, че понякога, попадайки на най-евтините коли под наем, ние не се замисляме, че има доста неща, които може да се наложи да бъдат заплатени допълнително, в това число застраховки и различни видове такси.

Има ли връзка между цената на колите под наем и възможностите да пътувате зад граница

Повечето компании за отдаване на коли под наем ще поискат от вас да платите допълнителна такса за това, че смятате да преминавате с наетата от тях кола зад граница.

Това може да важи дори и за Европейския съюз, особено ако страната не е в рамките на шенгенското пространство, в което между страните няма граничен контрол.

В случая има една особеност и тя е, че в повечето случаи, допълнителните такси се начисляват именно тогава, когато искате евтина кола под наем. Логиката сочи, че в този случай всяко дребно нещо трябва да се плаща по отделно.

И обратно. В много агенции за рент-а-кар таксата за преминаване на границата може да е включена в цената, което може да направи цената да изглежда леко завишена на пръв поглед.

Поискайте да разберете какво влиза в цената

Повечето пъти ние, хората, сме склонни да вземем по-евтината кола под наем, само защото смятаме, че по този начин ще спестим малко пари, но това всъщност не винаги е точно така.

Много често при по-евтините автомобили се налага да плащаме допълнително за много неща, като например за втори шофьор, дори и ако това е вашият съпруг или съпруга.

Обикновено, най-ниските цени крият някои рискове от този тип, така че в края на краищата вие пак плащате онова, което сте смятали, че ще спестите, но го плащате на части.

Важно е да уточните пред агенцията за какво смятате да ползвате автомобила. Ако искате да пътувате зад граница – кажете го. Ако смятате да вземете кучето с вас, отново го споменете. Или ако смятате да оставите съпругата си да шофира. Казано на кратко, колкото по-добре уточните за какво точно ви е нужна кола, толкова по-добре ще е за вас и толкова по-добра представа ще имате за реалната стойност на услугата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *