Skip to content

Практични съвети при покупка на недвижими имоти във Варна

Покупката на недвижими имоти във Варна е свързана с вземане на поредица от решения за жилището. Проучването на пазара на недвижими имоти във Варна е първата Ви стъпка. Ако не успеете да откриете желания дом чрез приятели или обявите във вестниците или Интернет, обърнете се към професионалните услуги на посредническите агенции. Брокерите с многогодишен стаж биха улеснили значително вашето търсене чрез организиране на огледи по предварително зададени от Вас критерии (ново или старо строителство). Брокерите са отговорни за подготовката на всички юридически документи по сделката и са длъжни да Ви информират във всеки етап.

Всяка голяма строителна фирма или посредническа агенция за недвижими имоти във Варна притежава собствен сайт с подробна информация за наличните обекти за продажба – снимки, стоителни скици, цена на имота. Комисионните на брокерите във Варна варират между 2-5% от продажната стойност на имота. Вложените в агенцията суми гарантират безпроблемна сделка за покупка на мечтания Ви дом. 

Сред важните фактори за сключването на сделка за покупко-продажба попада местонахождението на имота. Луксозните и комфортни за живеене апартаменти във Варна са съсредоточени предимно в близост до централната част на града – Катедралата, Морската градина, Чайка. Цената на жилищните имоти в тези райони надвишава 1000 евро на квадратен метър, което значително оскъпява апартамента. Не бива да се пренебрегва факта, че ще бъдете на минути разстояние от Морската градина и плажовете, банките, заведенията, магазините за дрехи и модни аксесоари.

В крайните квартали всички апартаменти под наем във Варна, както и тези за продажба са с по-голяма площ на изгодни цени. В този случай ще трябва да предвидите време за пътуване от Вашето бъдеще жилище до центъра на морската столица, където са разположени повечето административни сгради, банки, заведения за хранене, забележителности и т.н. Предимство на кварталите са близко разположените една на друга спирки на градския транспорт, наличието на тревни площи, градски паркове и детски площадки, молове и магазини.

Ако харесате имот със стойност, по-висока от това, което имате като наличност в момента, помислете за вариант да изтеглите кредит от банката. Преди това вземете под внимание и факта, че трябва да имате постоянна работа, за да бъдете одобрени от кредитната институция. Ще трябва да изплащате значителни суми в продължение на 10 или повече години. Брокерите могат да Ви насочат към подходящата за Вас банка за отпускане на кредит. Внимателно калкулирайте дължимите суми и в случай, че кредитът не е решение за Вас, направете компромис – например апартамент с една спалня, а не две, жилище в краен квартал.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *