Skip to content

Портал за животни baubau.bg- какво знаем за кучешките алергии?

Алергиите са едно от най-честите оплаквания сред собствениците на кучета. През първите години от живота си, кучетата страдат от по-малко. Но чувствителността им се увеличава, когато те достигнат до определена възраст. Статии в портал за животни baubau.bg съветват, че ако вашето кученце показва признаци на алергия, да се колебаете да го заведете на доктор и да вземете необходимите мерки за лечение. Ако не го направите, може да имате значителни неприятности. Алергиите се влошават, ако не се лекуват.

Обикновено те се материализират под формата на малки кожни обриви, капене на козината, сълзене на очите и ушни инфекции. Кучетата често започват да се чешат, да дъвчат лапичките си, като се стремят да облекчат дразненето, но всъщност то се задълбочава така.

Някои алергии са такива, че в началото не се проявяват външни признаци за съществуването им. При всеки следващ път, в който животното влиза в контакт с алергена, то ще става все по-чувствително и можете да забележите някои леки признаци на алергия.

Източник: http://patologia.baubau.bg/%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B8%D1%8F

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *