Skip to content

Полезни съвети за мечтаната баня

  • by

Може да не сте поглеждали нещата от този ъгъл, но банята има голям ефект върху това как протича денят ни. Още рано сутрин започваме с влизане в нея, а и вечерният душ също помага да се отърсим от натрупания стрес през деня. Ето защо, ако банята е красива като помещение и предлагаща много повече здравословни услуги освен самото къпане, тогава наистина през дългите работни дни ще сме в по-добро настроение.

Винаги в банята можете да поставите нещо, което да е ново за нея, да не сте пробвали. То ще има незабавен ефект в интериора. Важното е обаче, освен ако няма планувал голям ремонт, промените в банята да стават безболезнено и без много голяма щета за семейния бюджет.

Има поне двадесет тренда към настоящия момент, що се отнася до дизайна в банята. Например стилната червена баня с червени керамични плочки по стените е нещо, което се завърна със страст, точно каквато излъчва червеният цвят. Струва ви се че червеното не е за вас, а търсите нещо по традиционно и същевременно лукс. Класическото бяло също може да предложи уникални решения.

В този случай ще се базирате на формата като основа за нещо невероятно красиво. Мивка тип купа или ваничка върху бял PVC шкаф за баня, бял плот с черна или тъмно сива фуга, параван за баня в профил хром. Това е бърз и лесна рецепта.

Многоцветните стени обаче наистина са тенденцията, която завладява сетивата. Дори има предложения от дизайнери за две стени в светъл и две стени в тъмен цвят. Или пък за прекрасни миксове от червено и зелено, синьо и бежово, и т.н. Това което обединява тези игри на цветове е свободностоящата вана. Тя е центъра около който се завърта цветната въртележка.

 

Проба в различните стилистики също е начин да постигнете мечтана интериорна среда. Към този момент минималистичният стил е нещото, което води дизайнерите, но той изисква и доста концептуална подготовка. Иначе ориенталския, етно стил навлиза в банята с много бързи темпове, най-вече чрез декоративни мотиви, огледала за баня, чрез плочки сътворени в етно стил. Възможностите днес са хиляди, така че изберете само най-доброто за вас.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *