Skip to content

Плочки от гранитогрес – за комфортна и уютна среда на живот

Гранитогрес е предпочитан избор за подова настилка, защото се смята за вероятно най-практичното решение. Действително, първоначалната инсталация изисква известни усилия, но след като плочките са поставени веднъж, след това идва лесната част.

Практичната природа на този тип подова настилка дава възможност да се поддържа много лесно, а с минимални усилия можете да сте спокойни, че сте направили избор, който да ви служи безсрочно.

Качественият гранитогрес (разгледайте в Praktis.bg) ви дава възможност да решите веднъж за винаги проблема с подовите покрития, без да мислите за подмяна на ламинати, циклене на паркети или пране на килими.

Плочки от гранитогрес намаляват усещането за горещина през лятото и помагат в затоплянето през зимата

Подобно на всички други видове каменни повърхности, гранитогресът е доста голям проводник на топлина. Това е доста добре за периода на летните горещини, които са изключително опасни за здравето, особено на децата и възрастните хора.

Настилката от гранитогрес ще ви позволи да се чувствате по-комфортно в дома си през лятото, ще намали като цяло необходимостта да използвате климатик и ще ви позволи дори да разхладите тялото си по естествен път, ако ходите по плочките боси.

Когато през зимата затоплите помещението, плочите няма да се нагреят прекалено, но ще поемат от топлината на въздуха. След това ще продължат да я излъчват, дори и когато сте изключили или намалили климатика.

По-малко прах и по-лесно почистване

Децата обичат да си играят на земята. В това отношение, гранитогресният под предоставя на хлапетата удобно място за игра през летните месеци, а вие ще сте спокойни, защото плочките от гранитогрес могат да се поддържат много лесно чисти.

Ако използвате продукти за почистване на спиртна основа, това гарантира, че ще сте премахнали всички микроби от земята и децата могат да играят там много по-спокойно, отколкото ако например подът е покрив с мокет или килим, които се почистват трудно.

Да не споменаваме това, че когато децата тичат из вкъщи, всички други подови настилки позволяват вдигането на прах, докато с гранитогреса това няма да бъде проблем.

Ако имате у дома домашни любимци, почистването и поддържането на добра хигиена са от много голямо значение. Подът с гранитогресни плочки е идеален, защото се почиства лесно от козина, стъпки и всякакви други замърсявания.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *