Skip to content

Охранителна система направи си сам

Няма нищо, което да ви кара да спите спокойно така, както охранителна система тип направи си сам. Самото успокоение, че няма за какво да се тревожите или че сте се постарали да повишите сигурността на дома си е доста добър стимул за спокоен сън.
Проблемът е, че има толкова много възможности по отношение на тези системи за сигурност. Как да изберете вярната? Тук са изложени 3 възможни избора, сред които може да избирате, според финансовите възможности и обстоятелствата.

1. Купете си куче – Един изтъркан и тестван от времето метод, но е факт че работи. Без значение дали ще вземете голямо или малко куче, ефективността се определя от шума, който вдига, когато някой приближи дома ви. В доста от случаите кучето няма да отблъсне евентуален нарушител, но ще уведоми вас или съседите ви, че става нещо нередно посред нощ. Може да си закупите и обучено куче пазач, но това е доста по-скъпа алтернатива и не може да се отнасяте с него като с домашен любимец.

2. Алармена система – друг вариант за повишаване на сигурността в дома във вариант направи си сам, при това не толкова скъпа, колкото може би си мислите. Дори може да свържете вашата направи си сам система към вече съществуваща такава. Много охранителни фирми също биха ви инсталирали подобна охранителна система на съвсем приемливи цени и дори месечните такси са достъпни. Вие преценете дали спокойствието и съня ви си заслужава инвестицията. Добрата охранителна система може да уведомява и при възникване на други бедствия, като пожар например.

3. Видеонаблюдение – това е може би най-високата степен в охранителните системи направи си сам. Не са толкова скъпи, колкото сте чували и могат да се свързват с налични системи за видеонаблюдение или охранителни такива. И освен че регистрират евентуално нарушение, тези системи за наблюдение запазват и архив на всички случило се в полезрението им. Заради това, ако сте решили да си осигурите охранителна система направи си сам, охранителните камери са може би най-подходящия избор. Няма да я храните и разхождате, няма да плащате месечни такси, а тя ще бъде там и ще бди.

Още по темата …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *