Skip to content

Наръчник на домакинята – миещ се латекс

Латекс или боя за стени да изберем

Поддръжката на един дом не е никак лесна задача – това е задължение, което винаги ви чака, работа, която никога не спира. Без значение колко добре сте почистили нещо, то безсъмнено пак ще има нужда от почистване – целта на този текст е да ви ориентира към най-лесните за чистене повърхности, за да улесните своите домашни задължения.

Миене на стените – важна част от домакинската работа

Латекс или боя за стени да изберемМиенето на стени не е нещо, което ни се налага да правим често, но когато се налага има защо – най-вероятно има петно, следи от мебели или вдъхновените рисунки на някой малчуган. Да, подовите настилки, плотовете, мебелите – те изискват по-често почистване, но миенето на стени рядко е лесно.

С миещ се латекс това става значително по-лесно – всъщност това е единственият вариант, които ви позволява безпроблемно да се справите с мръсотия по стената. Обикновения латекс е значително по-евтин, но неговите горни пигменти, също като варосаните стени, лесни избледняват дори след едно миене.

Ако сте ангажирани с подобна ситуация, но стените ви не са боядисани с миещ се латекс, най-добрият ви вариант е да използвате гладка вода с препарат за чинии, памучна кърпа и чиста вода за изплакване. Стените с обикновен латекс също могат да се мият, но не бива да претърквате засегнатото място, иначе пигментите на горните слоеве ще започнат да бледнеят и пак ще личи разликата.

Къде може да се закупи миещ латекс

Такъв вид латекс можете да закупите във всеки голям магазин, като Praktis.bg, за щастие има всякакви разновидности и цветни разработки, които могат да съвпаднат със съществуващата вече боя. Те са малко по-скъпи от обикновеният латекс, но за сметка на това ви предлагат много повече гъвкавост и удобство.

С такъв латекс, дори следи от мебели, обувки, мазнина и тебешир лесно се измиват като е нужно да използвате лек препарат разреден във вода. Започнете от вътре навън с концетрични движения и леко отнемайте мръсотията – това е нужно, за да не разнасяте излишно петната по стената.

Добре е често да изплаквате кърпата, за да не запазва в себе си мръсотия – изплакването на стената в важен аспект, тъй като изсъхнала сапунена вода привлича мръсотия значително по-бързо. Изплакнете обилно като внимавате да няма стечки – леко навлажнена кърпа е ще е най-големият ви съюзник в битката с петната.

Не е добра идея да използвате мокри кърпички тъй като те оставят голямо количество сапун по стената, а той превлича прах, мръсотия и мазнини, които се залепват по химичните връзки на сапуна.

За най-добри латексови бои се обърнете към специалистите от Praktis.bg, където можете да намерите вносни и домашни стоки на високо качество.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *