Skip to content

Моноблокови тоалетни: предимства и недостатъци

Стандартна тоалетна е направена от две части, които трябва да бъдат закрепени със специални елементи за плътно свързване. Почти е невъзможно да направите инсталацията сами. За да се улесни производството, както и лекотата на инсталиране и експлоатация, моделите бяха освободени от един -единствен дизайн – моноблок тоалетни чинии. Помислете за техните предимства и недостатъци, както и за нюансите на избора.

Напоследък на пазара на водопроводно оборудване се появи моноблок, който бързо набира популярност. Производителите са комбинирали резервоара и купата, които в обичайните версии са отделни части. По време на производствените етапи всеки елемент от тоалетната с моноблок е внимателно регулиран.

Следователно моделът не се нуждае от допълнително отстраняване на грешки. Изданието предвижда тестови изпитания, след което водопроводът се изпраща за продажба. Монолитното оборудване е изработено от фаянс с висока якост. В същото време ще запази оригиналния цвят през целия експлоатационен живот. Намерете голямо разнообразие от моноблок тоалетни на geraka.com.

Предимства

Въпреки факта, че тоалетната с моноблок не се различава от обичайния модел, тя има силни страни. Нека разгледаме основните аспекти.

• Една основа. Свързването на купата и резервоара не изисква закупуване на допълнителни стойки.
• Лесно инсталиране. От собственика се изисква само да фиксира моноблока на пода, да свърже водопровода, като не забравя за канализационния дренаж.
• Дълъг експлоатационен живот. Една система увеличава здравината на продукта в сравнение с конвенционалните аналози. В този случай не се изискват уплътнения и уплътнения.
• Рентабилност. Повечето модели контролират водния поток.
• Дизайн. Производителите предлагат широка гама от модели в различни нюанси и размери. Купувачът може да избере индивидуален стил и форма на строителство, подходящи за индивидуален интериор.
• Лесно за поддържане. Производството се извършва без помощта на ъгли, което опростява процеса на почистване.
• Заоблена форма. Конусната основа позволява на всеки член на семейството да използва всичко в едно. Всички модели попадат в социална програма, благодарение на която тоалетната може да се използва от хора с увреждания.

Недостатъци

Минимализмът и съвременните производствени технологии влияят върху цената на моноблочните тоалетни. Въз основа на това цената е основният недостатък. Минусът обаче се изплаща от дългосрочната експлоатация, защото производителите дават гаранция за експлоатационен живот от около 15-20 години. Целостта на дизайна, заедно с предимството, също е недостатък. Не е възможно да се смени купата или резервоара за източване.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *