Skip to content

Куче за жени

Казват, че Дакела не е като другите кучета и със сигурност е така. Освен, че е по нисичко и дълго, то е много очарователно малко кучe. Някога е било любимото живoтно на много племена, както за забава, така и за домaшен любимeц.

Между другото това куче е с нeмски произхoд. Има три подвида, които са различни по характера и външен вид. С къси косми, дълги косми и и твърдокосмести:

1. Късокосмест дакел – къса, лъскава, лесна за поддържане космена покривка, едноцветна или двуцветна, тежат 12-14кг.

2. Твърдокосместа порода – къси, груби, твърди, дебели косми. Може да бъде по висок от късокосместите

3. Дългокосместа порода – с мека , лъскава вълниста космена покривка, в различни цветове.

Според теглото си кучетата също са три под породи:

Могат да бъдат нормални, малки и още един вид – любимият на жените – миниатюрни дакели. За това те са най-търсената порода в сайтовете за обяви. Те обикновено тежат 4 – 6 кг. и са високи 18 – 20 см.

Всичко това оформя разнообразието им.

Като цяло кучето Дакел е игривo, бдитeлно, бързo и живo куче, което дори може да живее под земята! Днес вече не го използват за ловно куче, освен да лови плъхове в някой страни, защото притежава страшно силна и здрава челюст. Това го прави добър помощник и в някои домашни работи.

Освен това са перфектните домашни кучета защото са малки, умни, любвеобилни и не са никак капризни.

С тези си качества това куче печели симпатиите и любовта на всички жени или деца. Още повече, че и то много ги обича. Те си играят, тичат наоколо с късите си крачета и не се отегчават да ви правят компания или да ви забавляват. Но когато се наложи техния лай може да уплаши всеки недоброжелател.

Нито едно куче не проявява толкова самостоятелност и изобретателност в своите действия като дакелът, който даже много често показва особени „номера”. Както всички останали кучета, така и дакелът не се ражда послушен. Ние трябва да се заемем грижливо, последователно, търпеливо и постоянно с възпитанието му от най-ранна възраст. За дакелите това е абсолютно задължително.Те често се проявяват като непослушни и упорити животни. Тези качества са придобили при дългогодишното им използване за лов. Поради малките си размери кучетата не разчитат толкова на физическата си сила, а повече на своята изобретателност и находчивост.

Ако от някой сайт за обяви например си вземете такова куче и положите малко усилия да го възпитате ще получите един предан и забавен приятел, който се чувства превъзходно в домашни условия.

Дакелите имат много добър апетит и често напълняват, особено в по напреднала възраст.Редовните разходки, които обичат много, и спазването на необходимите правила за хранене ще запазят нормалното им тегло и грациозната фигура.

{loadposition pepel}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *