Skip to content

Кредит 50/50 – алтернатива на балон заем

  Можете да финансирате покупката на превозно средство по много различни начини. Лизингът, балонният заем вече бяха споменати, както и равни и намаляващи вноски. Има обаче и друго интересно решение – 50/50 кредит. Работи на много прости принципи – 50% от стойността на превозното средство се изплаща веднага, а другата част след определен период от време (често 1 година). Важното е, че ако събирането на средства за втората вноска се окаже проблематично за нас, ще можем да го разделим на вноски.

Струва си да помислим за заем 50/50, ако вече разполагаме с голяма част от средствата, необходими за закупуване на автомобила, но не искаме да чакаме, докато успеем да съберем всичко. По този начин можем да се насладим на мечтаното превозно средство по-бързо и да спестим за втората вноска. Такъв заем е свързан и с определени разходи (комисионна, такса за подготовка и разбира се също лихва). Можем да избегнем плащането на първата вноска,ако в замяна на това предадем старото си превозно средство на заемодателя (ако то има съответната стойност).

Балонни вноски – резюме

Много хора са  скептични по отношение на балонните заеми поради по-високите общи разходи в сравнение със заемите, изплатени с равни или намаляващи вноски. Както виждате обаче, такъв заем също има своите приложения. На първо място, това е чудесно решение, когато не можем да си позволим високи вноски по заема, а също така ни позволява да напускаме шоурума с ново превозно средство на всеки няколко години.

Познайте балона с вноски, защото след като разгледаме възможностите си, може би този метод на изплащане ще спечели най-много и ще бъде най-удобен за нас. За да вземем отговорно решение и да не съжаляваме по-късно, трябва да помислим кой график за погасяване на вноски ще бъде най-изгоден за нас и няма да натовари прекалено много месечния ни бюджет.

Източник: Кредит за теб

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *