Skip to content

Колко важно е да имате местна маркетингова компания през 2023 г.?

Колко важно е да имате местна маркетингова компания през 2023 г.?

Местна маркетингова компания може да ви помогне да разберете вашите клиенти на основно ниво.

Един от първите уроци, които научихме от пандемията от коронавирус, беше, че местоположението не винаги е толкова важно, колкото си мислим. Изведнъж ръководителите осъзнаха, че служителите им могат да работят от вкъщи – или дори по-далеч – без компанията да страда (поне не в краткосрочен план).

Това накара някои собственици на фирми и търговци в София да се чудят, разбираемо, дали трябва да спестят малко пари, като наемат уеб разработчици и маркетинг специалисти от по-далеч.

Или казано по друг начин: колко важно е да работите с местен партньор за уеб дизайн и дигитален маркетинг през 2023 г.?

Няма еднозначен или прост отговор на този въпрос.

Местният доставчик разбира местния пазар

Когато наемете компания, която е надолу по пътя, те ще разберат какво се случва с вашия бизнес, вашия пазар и вашите клиенти. Те познават местната икономика, географията и личностите, с които се сблъсквате всеки ден. Това е едно от по-фините предимства на работата с местен доставчик, но това може да повлияе значително на вашата дългосрочна възвръщаемост на инвестициите.

Има бизнеси, при които един продукт или услуга е приблизително същият като друг, но нашият не е един от тях. Ако вашата местна маркетингова компания не разбира типа клиенти, с които работите, тогава ще им е трудно да ви помогнат да рекламирате силните си страни. Не доверявайте тази задача на човек или екип, който не познава вашия район и произход.

Местното обслужване означава по-бързо време за изпълнение

Когато вашият доставчик на дигитален маркетинг е местен, има по-малко пречки пред извършването на нещата. Не само, че и двамата сте в една и съща часова зона, но не е нужно да се справяте с езикови бариери или различия в обичаите. Те ще разберат от какво се нуждаете, без да е необходимо да изяснявате всеки нюанс на заявката или проекта.

Всичко това означава, че можете да стартирате по-бързо вашите дигитални маркетингови кампании. Това също означава, че няма да се налага да чакате толкова дълго за корекции, ревизии и творческа работа. Ако сте на пазар, където отзивчивостта има значение, това може да ви даде голям тласък.

Местният продавач е по-отговорен

Дори и да не виждате своя онлайн маркетинг партньор лице в лице много често, намирането им наблизо улеснява поддържането им отговорни. От една страна, те могат да се ангажират с бързо време за реакция за местни компании, както правим ние, и да ви осигурят една точка за контакт.

В по-дълбок смисъл местният продавач ще има връзки в целия регион. Това означава, че всички те имат стимули да запазят репутацията си за услуги и стойност непокътнати. Те ще искат да спечелят вашите добри отзиви и вашите препоръки. Това ги прави по-свързани с вашите ежедневни нужди, отколкото може да бъде по-отдалечен доставчик.

Източник – https://hkt-x.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *