Колко важно е да имате местна маркетингова компания през 2023 г.?

October 16, 2023 at 17:15

Местна маркетингова компания може да ви помогне да разберете вашите клиенти на основно ниво.

Един от първите уроци, които научихме от пандемията от коронавирус, беше, че местоположението не винаги е толкова важно, колкото си мислим. Изведнъж ръководителите осъзнаха, че служителите им могат да работят от вкъщи – или дори по-далеч – без компанията да страда (поне не в краткосрочен план).

Това накара някои собственици на фирми и търговци в София да се чудят, разбираемо, дали трябва да спестят малко пари, като наемат уеб разработчици и маркетинг специалисти от по-далеч.

Или казано по друг начин: колко важно е да работите с местен партньор за уеб дизайн и дигитален маркетинг през 2023 г.?

Няма еднозначен или прост отговор на този въпрос.

Местният доставчик разбира местния пазар

Когато наемете компания, която е надолу по пътя, те ще разберат какво се случва с вашия бизнес, вашия пазар и вашите клиенти. Те познават местната икономика, географията и личностите, с които се сблъсквате всеки ден. Това е едно от по-фините предимства на работата с местен доставчик, но това може да повлияе значително на вашата дългосрочна възвръщаемост на инвестициите.

Има бизнеси, при които един продукт или услуга е приблизително същият като друг, но нашият не е един от тях. Ако вашата местна маркетингова компания не разбира типа клиенти, с които работите, тогава ще им е трудно да ви помогнат да рекламирате силните си страни. Не доверявайте тази задача на човек или екип, който не познава вашия район и произход.

Местното обслужване означава по-бързо време за изпълнение

Когато вашият доставчик на дигитален маркетинг е местен, има по-малко пречки пред извършването на нещата. Не само, че и двамата сте в една и съща часова зона, но не е нужно да се справяте с езикови бариери или различия в обичаите. Те ще разберат от какво се нуждаете, без да е необходимо да изяснявате всеки нюанс на заявката или проекта.

Всичко това означава, че можете да стартирате по-бързо вашите дигитални маркетингови кампании. Това също означава, че няма да се налага да чакате толкова дълго за корекции, ревизии и творческа работа. Ако сте на пазар, където отзивчивостта има значение, това може да ви даде голям тласък.

Местният продавач е по-отговорен

Дори и да не виждате своя онлайн маркетинг партньор лице в лице много често, намирането им наблизо улеснява поддържането им отговорни. От една страна, те могат да се ангажират с бързо време за реакция за местни компании, както правим ние, и да ви осигурят една точка за контакт.

В по-дълбок смисъл местният продавач ще има връзки в целия регион. Това означава, че всички те имат стимули да запазят репутацията си за услуги и стойност непокътнати. Те ще искат да спечелят вашите добри отзиви и вашите препоръки. Това ги прави по-свързани с вашите ежедневни нужди, отколкото може да бъде по-отдалечен доставчик.

Източник – https://hkt-x.com