Skip to content

Какъв е живота с хиперинверторен климатик в дома

Хиперинверторни климатици

Като грижа, едно семейство с малки деца поема отговорност за здравето и уюта на децата си и много често това става чрез закупуване на висококачествени мебели, уреди и климатици. В днешната дискусия ще разгледаме темата за живота с хиперинверторен климатик и какво реално може да предостави той на едно семейство.

Много по-топло от преди

Нещото, което е удивително при различните хиперинверторни климатици, е че те са невероятно добри в отопляването на помещения. Тяхната ефикасна работа не просто намалява разхода на енергия, а също така позволява на уреда да затопли вашата спалня, кухня или детска значително по-умно от другите климатици.

Хиперинверторни климатициТова са отоплителни тела от ново поколение, пълни с всевъзможни екстри, като една от най-впечатляващите не е гласовата активация, а сензорите за движение. При липса на хора в помещението, климатика намалява своята работа, но не спира, и в момента, в които се появи човек, той засилва своите действия, за да осигури добри условия.

Разбира се, този режим може да се ползва и през нощта, като му бъдат зададени специални параметри на работа. Крайното усещане, е че във вкъщи е много по-топло от преди, въпреки, че сметките за ток не са скочили главоломно – всичко това благодарение на хитрите решения на производителите на климатици.

Много по-чисто от преди

Умните решения не спират при функциите и различните програми, а имат отражение и при чистотата на въздуха, тъй като се използват механични и електронни способи за пречистване на въздуха. Праха не е единственото нещо във въздуха на една стая, като влагата може да създаде условия за опасни гъбички, които да попаднат в дробовете.

Един от начините, чрез които много компании решават този проблем, е като използват специални, антибактериални материали като сребро и инертни метали, за направата на филтрите. Тези филтри, допиращи се въздуха, убиват всички бактерии, които полепнат по фината мрежа – хитро и доста ефикасно решение на проблема.

Ниски сметки за електричество

Ниските сметки са доста очевиден бонус на новите хиперинверторни компресори, но нещото, което е интересно при тях, е че са и доста безшумни. Като цяло инвестицията си заслужава, тъй като тя ще се изплати в първите 5 години и след това сте изцяло на плюс, поне в отношение на ангажимента ви към електропреносната мрежа.

Гласови команди и автоматично самопочистване

Да, всичко това е страхотно, но какво е електроуред в 2021-ва година, ако няма гласови команди и автоматизирани процеси, които преди отнемаха време. Реално не всички уреди от този клас предоставят подобни решения, но много от тях ги имат, и то на много добра цена – такива и много други ще намерите на Klimatici.bg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *