Skip to content

Как да се преборим с досадните дървеници

  • by

Случва се, спокойствието и уютът на дома ни да се нарушават от един от най-неприятните и вредни паразити – дървениците. Неканените съседи могат да се появят в апартамента напълно неочаквано и да заемат места като леглото, дивана или килимите. Собствениците на къщата имат разумен въпрос и той е  как да се отървете от дървеници бързо и безболезнено?

Общоприето е, че кръвосмучещите насекоми могат да предават инфекции на хората. Подобни случаи, обаче не са регистрирани наскоро от лекарите. Ако в апартамента се появят паразити, рано е да се паникьосвате. За целта, трябва да се подготвите, как сами да се отървете от дървениците или да се вслушате в съветите на Превента ДДДД ЕООД.

Борбата може да бъде дълга и изтощителна, но ако подходите разумно към въпроса, тогава е напълно възможно да разрешите проблема ефективно. Нека не забравяме, че присъствието на малки хапливи същества в леглото или под дивана е просто нехигиенично.

Не е нужно да сте особен скептично настроен човек, за да предизвикат у вас отвращение. Преди да разберете как да се отървете от дървеници, би било добре да разберете причините за размножаването на заразата.

Основните причини за проблема

Сред основните ситуации, които биха могли да провокират появата и размножаването на поклонение насекоми във вашия дом, са следните:

Последните идвали в дома ви гости: посетителите може да са пренесли дървениците, по дрехите си;

злонамерените същества избират голямо разнообразие от видове транспорт, за да влязат в леглото ви: това е вентилация, контакти и фасади на сгради;

често собствениците на апартаменти купуват нови мебели – фотьойли, легла, матраци, дивани – вече с „подарък“ в тях;

някои от членовете на семейството излизат извън стените на къщата (например пансиони, санаториуми, младежки лагери и др.) и донасят нещо ново със себе си.

Независимо от това, което е причинило проблема, заключението е едно: трябва бързо да разберете, как да се отървете от дървеници и да им попречите да влизат в дома ви по същия начин в бъдеще.

Има ли паразити?

Не е трудно да се разбере, дали в къщата наистина са се появили малки паразити.

Ето основните прояви на проблема:

Членовете на семейството страдат от сърбежи по тялото, ухапвания и зачервяване на кожата под формата на малки пътеки, появата, на които е трудно да се обясни;

на леглото са се появили странни малки кървави петна;

започвате да забелязвате следи от екскременти на различни места, появяват се малки тъмни петна по цокли, тапети, дивани и дори легла;

самите същества са трудно забележими поради малкия им размер и склонността им да се крият на тъмни места.

Как да се отървем от дървеници, чрез народни методи?

Съществуват най-различни народни начини да се отървете от домашния паразит – дървеницата. Тези методи са се доказали. Те са изпитани във времето, тъй като проблемът съществува повече от дузина и дори повече от сто години.

Трябва да разберете, че извеждането на дървеници от апартамент не е лесна задача и потенциално опасно за здравето. Следователно в редица ситуации е по-правилно и надеждно да се потърсят служители на специализирани служби.

Тези компании имат, както опит, така и висококачествено оборудване. С пръскане за дървеници това ви позволява да се борите ефективно, срещу паразитите и да освободите апартамента си от тяхното присъствие веднъж завинаги.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *