Skip to content

Как да опазим покрива си от течове

С настъпване на есенния сезон или така наречения сезон на дъждовете, може да се появят течове. Затова ние от Soizo сме подготвили няколко ценни съвета които биха помогнали да опазите Вашия покрив от неприятни повреди. Какво трябва да знаем за да опазим покрива си здрав ? Добрата хидроизолация предпазва нашия покрив от течове, но също така трябва да знаем няколко основни прави за правилна експлоатация на покрива.

1. След монтаж на хидроизолация е необходимо веднъж годишно да се прави инспекция на поркива. Разбира се колкото по често става тази инспекция и проверка на покрива, толкова по добре и може да гарантираме здравина на покрива. Качете се на покрива и проверете неговото състояние. Наличието на всякакви видове оптадъци близко до улуците или воронките биха нарушили свободното изтичане на вода и биха довели до трудно оттичане на водата, това на практика бе би нарушило здравината на хидроизоалцията, но би съкратило живота и макар и с малко. Затова е добра идея да проветите състоянието на покрива поне веднъж годишно.

2. На следващо място трябва да внимавате дали някой от Вашите съседи няма да реши да постаи сателитна чиния или някакъв друг вид антена. Едно пробиване на покрива за поставяне на антена е достатъчно за да се получи дупка в изолацията. Дупка която би довела до теч в покрива и отстраняването на който теч би бил скъпо струващ.

3. Използваеми покриви ? Ако Вашия покрив е иползваем, има положени плочки е необходимо да проверявате поне два или три пъти годишно тяхното състояние. Плочките които се поставят на покривите се различават драстично от тези които ползваме в нашата баня, те за изключително издръжливи на различни атмосферни условия, но макар да са здрави тяхното състояние трябва да бъде следено. Проверявайте здравината на Вашите плочки регулярно за да гарантирате, че нямате пукнатини и проблеми с покрива.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *