Skip to content

Интериорни идеи при малка спалня

Ъглово легло на платформа

Забиването на матрак в ъгъла на стаята не е естетически приятно, но таблата, която кара леглото да заема допълнително място, не винаги е идеална.

За това леглото на платформа се грижи за проблема с уникалната си ъглова табла, която му придава по-стилен външен вид. Освен това то стои високо, което ви дава много място за съхранение под него.

Двуетажни легла със стълба и долна спалня

Легло в пълен размер за малка стая не е точно трудно да се намери, но легло в пълен размер в допълнение към две единични легла не е толкова просто.

Това двуетажно легло осигурява място за трима (евентуално четирима) души, за да спят, благодарение на двойното легло.

Компактно сгъваемо легло

Едно от най-креативните легла за малки пространства е това малко легло, което се сгъва, в стил хармоника, в малък квадрат. Няма да побере много хора (това е доста малко), но все пак е далеч по-добре от спането на пода.

Подредени легла

Тези подредени легла са подобни на ситуацията с разклонени легла, но нито едното, нито другото не седи значително по-ниско до пода. Това са най-добрите легла за малки стаи на деца, които редовно планират да нощуват с приятелите си.

Гардероб и  Мърфи легло

Леглата на Мърфи са чудесни като цяло, но традиционните не са точно компактни легла. Вместо да заеме цяла стена, това легло Мърфи се прибира в нещо, което прилича на скрин. Това е незабележимо, функционално и честно казано доста стилно, когато всичко е опаковано.

Дневно легло

Едно от най-добрите решения за легло за малки пространства е дневното легло. Може да служи като място за сядане през деня и тогава всичко, което трябва да направите, е да преместите възглавницата си, за да спите върху нея през нощта.

Дневните легла са особено подходящи за стаи с странни оформления, където не можете да поставите легло в ъгъла или да го изскочите на пода поради липса на място.

Източник: https://motti.bg/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *