Skip to content

Интериорни и екстериорни ремонти: гранитогрес на пода

Проектирането и планирането на вашия дом не винаги е нужно да бъде толкова трудно, колкото вие си мислите, че е. Основният фактор е свързан с предварителното планиране и подготовка за подобренията, които могат да превърнат дома ви в прекрасно място. Декоративният гранитогрес на пода през последните десетилетия извървя дълъг път в областта на домашния интериор. Ето един поглед към това, което прави този популярен избор, един от водещите, сред повечето дизайни на разположение на пазара днес.

Когато става въпрос за подовата настилка, хората обичат да разглеждат повече възможности, с които да могат да избират най-подходящия и да подобрят външния вид на стаята. Човек може да се избере облицовъчен камък или керамика за допълнение към реновирането на цялото място. Също така, дори в наши дни, мнозина не умеят да правят разлика между порцелан и керамични плочки.

Повечето видове плочки, които са на разположение днес обикновено са направени от глина. Те могат също да включват и други материали. Те се произвеждат в професионална пещ на въглища и обикновено се класифицират в две групи, които са на гранитогрес и керамика.

Гранитогресът има някои предимства пред другите опции, които са изброени по-долу.

Гранитогресът е много устойчив на огромно износване, защото е с твърда, издръжлива повърхност и е хидроизолиращ. Той може да се види в повечето молове, ресторанти,  хотели и места, които имат по-висок трафик, благодарение на потребителския поток.

Гранитогресните плочки са идеални за кухнята, която се нуждае от много чистене по всяко време. Тези плочки могат да се противопоставят на силни химикали и киселини,  следователно са по-лесни за почистване.

Плочките от гранитогрес са устойчиви, също така, на надраскване. Те представляват издръжлив естествен материал, при който дори да се появи надраскване, то не може да се види лесно, защото отделните плочки в една колекция никога не са в един и същи цвят.

Специфичните характеристики на плочките диктуват вида на употреба, на които може да заложи дизайнера, който планира да ги използва в своите интериорни/екстериорни проекти. Човек трябва да се информира щателно предварително за полагането, поддръжката, естетическото съчетаване на останалите компоненти в интериора и дизайна с подовата настилка, както и с бюджета, и неговото най-подходящо използване.

Източник: Сторителна фирма – ZID-KO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *