Skip to content

Идеи за подредена малка или голяма баня

Подредената баня е ключов резултат и свидетелство за успеха на интериорното обзавеждане. Подредбата е ключова за практичното и качествено използване на банята независимо дали тя е малка по размери или е голяма такава.

 

Разлика между малка и голяма баня

 Малките бани са по-предизвикателни, защото там трябва да се поставят всички необходими мебели за баня, санитарен фаянс, смесители, душ, така че всичко да си е на мястото и нищо да не затруднява движението на човека в помещението. В идеалния случай и за по-голяма баня, следва да осигурите пространство, в което могат да се съхраняват тоалетна хартия, кърпи, четки за зъби и други ежедневни неща, докато все още изглеждат добре и могат да се ползват.

При голямата баня, по-скоро проблемът е да не поставите толкова много неща, че да стесните свободното място. Избирайте със стил, но и подреждайте така, не оставяйте нищо на случайността.

 

Подредба на вътрешните зони в шкафовете

 От голямо значение е подредбата на всички мебели за баня, които сте взели за интериора. Това не е достатъчно обаче. Вътрешното им пространство също трябва да бъде добре организирано. Затова можете с още по-малки закачалки вътре в горния шкаф, да разпределите четките за зъби. Да поставите в буркани контейнера с пастата за зъби и други такива; да подредите бръснарските ножчета. Така че когато отворите шкафчето, няма да губите никакво време да подреждате или да размествате нападали тоалетни принадлежности.

Това важи и за долните шкафове за баня, където следва да подредите добре други принадлежности и евентуално кошче за баня.

 

Използвайте разумно етажерки

Те обикновено са на открито в банята и има няколко места, на които са много удачни. Първото такова е в близост до душа, но така че да няма пряк достъп с водата. Там за по-добра подредба, можете да наредите шампоана, балсама и другите мазила, като се стараете да не претрупвате пространството.

Интериор-дизайнерите съветват още, поне що се отнася до пространството около тоалетната, да поставите една етажерка или рафт над нея, където ще са всички принадлежности обслужващи тоалетната и бидето. Там има място и за декоративни елементи, малко растение в саксия и т.н.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *