Skip to content

FAQ – често задавани въпроси на фирмите за хамали

Според хората, търсещи услугите на фирми за хамали съществуват редица въпроси, които не са особено изяснени, когато говорим за хамалски услуги. Тук ще се постараем да отговорим ако не на всички, то на поне по-съществените от тях, тъй като все пак това е разход, който има нужда да бъде оправдан и да допринесе за улеснена процедура по преместване.

Сред най-често коментираните въпроси, когато говорим за хамали и фирми за преместване си остава цената. Нашата препоръка е да поискате фиксирана цена след огледа, като изисквате гаранции за нейния размер и постоянност, независимо от факторите. Добрите фирми за хамали ще ви предложат цена, която няма да бъде променена в последствие, както това се случва при некоректните компании за хамалски услуги.

Ако държите цялото преместване да протече гладко, то погрижете се да опаковате правилно своята покъщнина. Ето няколко препоръки в тази насока:

•    Използвайте надеждни и здрави кашони
•    Не превишавайте тегло от 20 килограма на всеки, освен когато е наложително
•    Ако е възможно използвайте оригиналните опаковки на вашите електроуреди
•    Поне от няколко страни надпишете кашона, за да е ясно неговото съдържание още от пръв поглед

Маршрутите, по които желаете да преминете са също с приоритет. От фирмата за хамали могат да ви предложат и по-удачни, но изисквайте конкретна аргументация, която да оправдае тази промяна в плана. Много фирми за хамали предлагат и преместване между градове, а понякога дори и международни хамалски услуги.

Погрижете се за обемните мебели и електроуреди. Ако не сте сигурни в своите умения за опаковане, то фирмите за хамали често предлагат и подобна услуга, като така се застраховате от непредвидени грешки и повреди в уредите заради вашия ентусиазъм. Ако обектите за пренасяне са твърде обемни – например пиано, то добре е да изберете фирма за хамали, която разполага с подходящото оборудване и опит при пренос на подобни вещи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *