Skip to content

Естествени средства за успокоение на бебешки колики

Коликите са състояние, което засяга по-малките бебета и се характеризира с продължителен плач и силна раздразнителност. Бебешките колики обикновено се появяват по едно и също време на деня и могат да бъдат причинени от стрес, напрежение или спазми, като това е индивидуално при всяко бебе, но добрата новина е, че могат да бъдат смекчени чрез редица методи.alt

Макар, че има лекарствени средства за облекчаване на симптомите на колики, но въпреки това много от родителите не са склонни да ги дават на бебетата си, защото те са химия и синтетика. Затова е добре да се знаят и някой от естествените методи за облекчаването на това състояние.

Лайка

Лайката се използва за много здравословни проблеми, тъй като тя е успокояваща и релаксираща. Помага за решаването проблеми с храносмилането и балансира нервната система, което я прави перфектният избор за родителите с деца, страдащи от колики. Лайката съдържа матрицин и алфа – бизаболол, който има противовъзпалително действие, а също е и антиспастичен, което го прави подходящо средство срещу стомашни спазми.

Топла вана

Топлата вана преди лягане може да намали вероятността за поява на колики, като можете да направите същото и когато бебето ви получава колики в по-ранните часове на деня. Добавете няколко капки масло от лавандула или използвайте пяна със същият аромат. Топлата вана и лавандулата имат силно успокояващо действие.alt

Релаксираща музика

Пускането на лека успокояваща музика е също един от естествените начини за отстраняване на коликите преди сън. Изберете някой по-приспивни песни, а също можете вие да пеете. Това страшно много успокоява бебетата и ги прави по-нечувствителни към болката.

Облекчаване на напрежението

Коликите понякога са причинени от напрежение. Освен горе изброените методи, правете лек масаж на вашето бебе, като го поставите по корем. Още по-добро решение е да сложите топъл компрес под коремчето.

Друг метод за успокоение е повиването на бебето в одеяло, което му създава асоциация за познатата тясна и уютна среда на утробата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *