Skip to content

Допълнителното спа оборудване – какво трябва да знаем за него

Оборудване за спа центрове

Според специалисти от Diagenti.com, оборудването в един спа център може лесно да се подели на първостепенно (такова, без което центърът не може да функционира) и второстепенно (такова, което по-скоро повишава качеството на услугата, но не е от основно значение).

Допълнителното оборудване – ключ към успеха

Оборудване за спа центровеСпа центровете значително варират като големина и екстри, като именно допълнителното оборудване за спа зоната е това, което прави големите хотелски комплекси толкова желани за любителите на спа процедурите.

Докато тази част от оборудването играе пренебрежимо малка роля за това дали един център може да работи нормално или не, точно тази част привлича именно по-придирчивите и платежоспособни потребители.

Много от допълнителните услуги са нe толкова задължителни, колкото са по-скоро едно предимство, особено ако искате да бъдете по-конкурентни. Много от клиентите на спа центровете дори и не подозират за съществуването на толкова много различни видове душове и масажни съоръжения.

Допълнително спа оборудване според размера на помещението

Обхватът от услуги, които планирате да предложите, ще има голямо значение за вида на обекта, който изберете. Сред второстепенните части от оборудването, които обаче могат да допринесат за качеството на услугата са:

  • Душ Виши
  • Шотландски душ
  • Джакузи
  • Швейцарски душ
  • Вана за хидротерапия

Но нека не подценяваме и локацията

Тъй като спа оборудването (като масажни маси, колички за маникюр и педикюр, вани за хидромасаж и други подобни) има тенденция да бъде доста обемисто, ще ви трябва достатъчно място за да може всичко това да се побере.

Разбира се, целта е да се създаде и релаксираща атмосфера, а това изключва възможността всичко да се претрупа едно върху друго. Не подценявайте и значението на паркирането. Това автоматично изключва централните части на градове като София, Варна, Пловдив и Бургас, освен ако сградата не разполага със собствен паркинг.

Тук има и известно разминаване. За да привлечете клиентела от висок клас, ще ви трябва добре обзаведено съоръжение в добър квартал, а именно централните части на горе изброените градове са мястото, където живеят най-често по-заможните граждани.

Не е добра идея да разположите обекта в търговски център, тъй като обикновено хората ходят по молове, за да пазаруват, а не да се наслаждават на лечение с минерална вода и процедури по разкрасяване. Да не говорим, че много често наемите там са твърде високи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *