Skip to content

Десетте най-добри съвета за пръскания срещу дървеници

Ако и вие като много други срещате трудност в избавяне от нашествието на дървеници, не се колебайте, а вижте сега. Предлагаме ви десет съвета за пръскане срещу дървеници:

  1. Уверете се, че наистина имате дървеници, а не бълхи, кърлежи или други насекоми.

За целта може да сравните откритото насекомо със снимките на уеб страницата на превента.бг за идентифицирате самите дървеници.

  1. Не се паникьосвайте!

Може да е трудно да се премахнат дървениците, но не е невъзможно. Не изхвърляйте всичките си неща, защото повечето от тях могат да бъдат почистени и спасени. Изхвърлянето на скъпите вещи и мебели, може да разпространи дървениците в домовете на други хора и да причини повече стрес.

  1. Помислете за възможностите си за пръскане – Не посягайте веднага към спрея.

Бъдете изчерпателни в подхода си. Опитайте първо други подходи. Техниките за интегрирано управление на вредителите могат да намалят броя на дървениците и да ограничат контакта с пестициди. Ако са необходими пестициди, винаги следвайте указанията на етикета или наемете специалисти.

  1. Намалете броя на скривалищата – почистете бъркотията.

Разхвърляният дом осигурява повече места за дървениците, които могат да се скрият къде ли не. Това затруднява тяхното локализиране и лечение. Ако дървеници са в матрака, използването на специални покривала за матрака и пружините на кутиите, затруднява буболечките да стигнат до вас, докато спите. Не забравяйте да си набавите продукт, който е тестван за дървеници и е достатъчно силен, за да издържи цялата година, без да се разкъсва.

  1. Редовно мийте и сушете чаршафите, одеялата, покривките и всяко облекло, което докосва пода.

Това намалява броя на дървениците. Последните и техните яйца могат да се скрият в контейнери, спално бельо и гънките за пране. Не забравяйте да ги почиствате, когато перете.

  1. Направи си сам – замразяването може да не е надежден метод за борба с дървениците.

Докато замръзването може да убие дървеници, температурите трябва да останат много ниски и то за дълго време. Домашните фризери може да не са достатъчно студени, за да убият дървениците; винаги използвайте термометър, за да проверите точно температурата. За целта изнесете нещата навън, когато температурите са много ниски. Така може да убиете дървениците, но има много фактори, които да повлияят на успеха на този метод.

  1. Убиване на дървениците с топлина.

Повишаването на вътрешната температура с термостат или отоплителни уреди няма да свърши работа. За успешна термична обработка са необходими специално оборудване и много високи температури. Черните найлонови торбички на слънце може да работят в плюс за унищожаване на дървениците, ако съдържанието се нагрее достатъчно. Дървениците умират, когато телесните им температури достигнат 45 ° C (113 ° F). За да унищожите дървениците с топлина, стаята или контейнерът трябва да са още по-горещи. Само така може да се гарантира, че постоянната топлина достига буболечките, независимо къде се крият.

  1. Не предавайте дървениците си на другите

Дървениците са добри стопаджии. Ако изхвърлите матрак или мебели, в които има наличие от тях, трябва по някакъв начин да ги унищожите, така че никой друг да не го вземе и да се зарази с въпросните буболечки.

  1. Намалете броя на дървениците, за да намалите ухапванията.

Внимателното почистване с прахосмукачка може да премахне някои от дървениците. Внимателно почистете килими, подове, мека мебел, рамки за легло, под легла, около краката на леглото и всички пукнатини из стаята. Сменяйте торбичките, след всяка употреба, така че дървениците да не могат да избягат. Поставете използваната торба в плътно затворена найлонова торбичка и в коша за боклук.

  1. Обърнете се към професионалистите, ако е необходимо.

Наемането на опитен, отговорен професионалист за борба с вредителите може да увеличи шансовете за успех в избавянето от дървениците. Ако наемете експерт, потърсете компания с добра репутация и поискайте професионален подход.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *