Skip to content

Демонтаж на климатик кратко ръководство

Най добре при  преместване на климатик да се избере фирма. Избраната фирма ще извърши демонтаж на климатика и после ще извърши монтажа му. Ще се опитам да нахвърля няколко думи в нещо като кратко ръководство за  демонтаж на климатик.

Най напред при  демонтаж на климатик събираме фреона. За тази цел стартираме климатика на най-ниска температура с най-силна степен на вентилатора. С френски ключ се свалят страничните капачки пазещи крановете външното тяло на климатика. Има три капачки. На долната трябва да се закачи манометър. С шестограм се затваря крана на тънката тръба . Когато стрелката на манометъра е под нулата, се затваря и крана дебелата тръба. Ако нямаме манометри след като се затвори крана на тънката тръба се изчаква от половин минута до минута и половина и се затваря големият кран.

Следващото нещо, което правим за  демонтаж на климатик е да спрем климатика от дистанционното и да изчакваме да спре вентилатора на външното тяло.  Изключваме токовия кабел на климатика от щепсела. Махаме гайките, които държат затворени тръбите към климатика и изолирате крановете (за изолация използваме тиксо, изолирбанд или специални капачки).

Следващата стъпка от демонтажа на климатик е  махането на кабелите от клемореда като по този начин външното тяло на климатика е напълно освободено. След това демонтираме климатика от стойките. С тази стъпка приключва демонтажа на външното тяло на климатика.

Следващото нещо, което правим за  демонтаж на климатик е изрязване на гайките от тръбите. Стягаме с тиксо тръбите една за друга. Освобождаваме вътрешното тяло на климатика от металната планка на стената.

Остана само да се направи демонтаж на вътрешното тяло на климатика. С повдигане нагоре повечето модели климатици се освобождават от металната планка. Издърпайте вътрешното тяло и пакета тръби след това свалете металната планка от стената.

С това се изчерпва това ръководство за демонтаж на климатик. Вие решавате дали да го използвате или да наемете фирма, която да направи демонтажа на климатика.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *