Skip to content

Ценни съвети при покупка на осветителни тела онлайн

osvetitelni-tela

Ценни съвети при покупка на осветителни тела онлайн

Осветлението е един от най-важните аспекти на жилищния интериор, затова изборът на осветители е изключително сложна и отговорна задача. Предлагането на осветителни тела онлайн набира значителна популярност и в нашата страна, но без да видим и пипнем продуктите, сме изправени пред риск да допуснем груби грешки при покупката.

В настоящия материал ще ви дадем полезни насоки как да намерите подходящото осветително тяло, сърфирайки в глобалната мрежа. Важни са не само формата и големината, и начинът, по който осветителят ще се впише в дадено пространство, но и цветът и текстурата на материала. Най-важно е обаче как ще бъде осветена конкретната стая, затова подхождайте с нужното внимание, следвайки полезните ни съвети.

Внимавайте откъде пазарувате

Това правило трябва да бъде водещо при всяка покупка в глобалната мрежа, а не само когато купувате осветителни тела. Онлайн е по-лесно да ви измамят, отколкото във физическия свят, особено ако сте водени от намерението да спестите пари. Броят на електронните магазини за осветление расте главоломно, а с него и този на недоволните потребители, получили нещо съвсем различно от това, което са поръчали.

За да избегнете всякакви неприятности, пазарувайте единствено от легитимни сайтове за продажба. Ако даден магазин ви изглежда сякаш набързо направен, това вероятно е така. Разгледайте дизайна на уебсайта, начинът, по който са представени продуктите, и потърсете най-важните данни – име на фирма, седалище, политика за връщане, транспортни такси, рекламации, начин на плащане. Опцията за връзка с клиента е плюс, на който трябва да държите.

Набележете основните параметри на предпочитаните продукти

Подготовката е винаги гаранция за пълно потребителско удовлетворение, включително при покупка на осветителни тела онлайн. Важно е на първо място да знаете какъв вид осветление ви е нужно – за баня, за антре и коридор, за хол и трапезария или за кухня. Изберете стила на осветителя, съобразявайки се с този на помещението. Модерната визия на стаята ще бъде в дисонанс с дори най-красивия старинен полилей и обратно.

Определете предварително, макар и само мислено мястото на всеки осветител – дали ще виси от тавана, ще бъде вграден или ще е стенна апликация? Задължително направете базови измервания. В случай че ви е нужно осветление за баня, измерете огледалото, стената, на която е поставено и мястото, предназначено за лампата. В добрите магазини са предоставени размерите на всички продукти.

В случай че ви интересуват осветителни тела за трапезария, имайте предвид размера на масата за хранене, както и общата площ на помещението. Задължително е да знаете височината на тавана ако сте се насочили към ниско спускащи се полилеи и пендели. Помислете внимателно кои са ограниченията и изискванията на конкретното жилищно пространство, за да изключите навреме неудачните предложения.

Определете предварително и кои варианти да изключите. Виждайки изящно направените снимки, е вероятно да се изкушите от осветително тяло, което е напълно неподходящо за стаята или дома ви. Знаейки кой вид източници на светлина да избягвате, ще ви помогне да ограничите прегледа до вариантите, които са ви нужни. Така си спестявате не само време, но и вероятността да допуснете грешка.

Мислете в дългосрочен план. Осветителните тела, включително закупените онлайн не са ваза, която просто да затворите в някой шкаф, понеже вече не ви харесва. Тук импулсивните действия са крайно нежелателни, защото ще се окажете в зле осветена стая за много дълъг период от време. Ако не планирате професионално изграждане на сложна светлинна инсталация, се придържайте към простите технически решения.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *