Skip to content

Четири начина, по които SEO оптимизацията влияе върху вашия бизнес

Четири начина, по които SEO оптимизацията влияе върху вашия бизнес

Ако сте имали онлайн бизнес от известно време, вероятно сте чували много за оптимизация за търсачки или накратко за SEO оптимизация. Менторите от extremeseo.net вероятно са ви казали, че SEO оптимизацията е жизненоважна за успеха на вашата марка и вашия бизнес. Какво всъщност е SEO оптимизацията и как влияе върху вас и вашия бизнес?

Какво е SEO оптимизация?

Най-просто казано, оптимизацията за търсачки е всичко, което правите дигитално, за да създадете сайтове, които да видите за потенциални клиенти, като в края на сметката компенсирате онлайн трафик и създавате все повече и повече възможности за извършване на продажби. SEO оптимизацията е това, което отличава вас и вашия бизнес от всяка друга компания във вашата област.

Освен добре написани публикации в блогове, използвани в подбрани ключови думи, технически връзки, обратни връзки извън страницата и други практики можете да подобрите своята видимост и онлайн класиране, правилните сайтове, които можете да видите за потенциални клиенти.

И така, как оптимизацията за търсачки може да повлияе конкретно на вашия бизнес? Вижте четири резултата от една добре планирана SEO стратегия по-долу.

Четири начина, по които SEO влияе върху вас и вашия бизнес  :

  1. Осигурява видимост
  2. Произвежда увеличен уеб трафик към вашия сайт
  3. Изграждане на автентични взаимоотношения с потенциални клиенти
  4. Прави продажби
  1. Видимост

Един от най-важните аспекти на успешния онлайн бизнес е да бъде видим за потенциални клиенти. Как ще продадете нещо, ако клиентите не могат да ви намерят лесно? Знаете ли, че първата страница с резултати от търсенето получава 95% от целия уеб трафик? Това оставя само 5% за следващите страници, което означава, че ако не сте на тази първа страница с резултати, има вероятност да пропуснете клиентите, които отчаяно искате!

  1. Повишен уеб трафик

След като стигнете до тази първа страница с резултати, ще искате да сте сигурни, че получавате кликвания! Как правиш това? Като предоставяте полезно, последователно съдържание, което вашите клиенти желаят. Чрез маркиране на ключови думи, които не са само популярни, но и усъвършенствани, за да бъдат още по-подробни, които ви дават предимство пред конкурентите, вие позволявате да се показвате като потенциални купувачи, търпещи неща, от които се нуждаят.

  1. Изграждане на автентични взаимоотношения

Позиционирането на вашия бизнес като експерт по темата чрез предоставяне на ценно съдържание е от съществено значение за изграждането на автентични и значими отношения с потенциални клиенти. Проучването показва, че колкото повече купувачи взаимодействат органично с вашия бизнес, толкова вероятно е той да бъде лоялен към вашия бизнес. Маркетингът от устата на устата също е със същинско значение – като предоставяте на купувачите страхотно изживяване преди, по време и след това пазаруване, можете да сте сигурни, че ще споделяте вашия бизнес с приятели и семейство.

  1. Продажби, продажби, ПРОДАЖБИ

В крайната сметка трябва да правите продажбите, за да поддържате бизнеса си проциращ. Това винаги ще бъде важен критерий за успешен онлайн бизнес. Но вие вече знаете това! Въпреки това, постигането на тези продажби зависи от правилната подготовка и изграждането на добра основа чрез SEO оптимизация за търсачки и други инструменти като маркетинг за търсачки.

Как можем да помогнем от devzens.com ?

Обаждайки се като специален екип от професионалисти, можете да изведете своя онлайн бизнес на следващото ниво по отношение на класирането на сайтове и да избегнете няколко често срещани грешки в SEO в процеса.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *