Skip to content

Борба с акарите: Ще ни помогне ли професионалното пране на мека мебел

Борба с акарите: Ще ни помогне ли професионалното пране на мека мебел

Прането на мека мебел може да помогне при борба с акарите и други опасни и вредни за здравето алергени, които могат съвсем естествено да се натрупват в текстила.

Борба с акарите и какво представляват те

Акарите са вид микроскопични организми, които спадат към семейството на кърлежите, но са хиляди пъти по-малки от тях.

Те не се виждат с просто око, но често се намират в матраци и друга мека мебел, както и във възглавници и други текстилни повърхности.

Те са известни с рисковете за здравето, които носят и с това, че са един от основните виновници и причинители на алергии и астма.

Макар и да са невидими с просто око, погледнато през микроскоп, тяхното количество е толкова голямо, че най-вероятно по матрака ви има десетки и дори стотици милиони от тях.

Прането на мека мебел: Най-доброто средство при унищожаването на акарите

Процесът на пране на меката мебел, в съчетание с подходящите почистващи препарати, могат да ви помогнат в много голяма степен за отстраняването на акарите и техните отпадъци от меката мебел.

Професионалното почистване може да премахне наличието на акари и да намали потенциалната опасност от алергии и респираторни проблеми, свързани с тях. Ако за почистването се използва и вода с висока температура, това още повече ще наклони везните във ваша полза.

Кой може да ни помогне

Ако имате у дома мека мебел, която искате да бъде изпрана, най-добре е да разгледате предложенията на фирмите за професионално почистване (разгледайте на Borisov-Clean.com).

Когато си харесате фирма, която предлага тази услуга, тогава се свържете с тях и попитайте какви са възможностите, цените и ако всичко ви устройва, тогава уговорете ден и час, в който да ви посетят.

Трябва да сте приготвили мястото предварително, като сте отстранили всички покрития от меката мебел, която искате да бъде изпрана и почистена, така че да осигурите на професионалистите поле на действие.

И все пак, не забравяйте, че това не е еднократна битка, а процес

Въпреки многобройните ползи и несъмнени резултати от професионалното пране на мека мебел, следва да се има предвид, че акарите са много устойчиви и могат бързо да се размножат.

Качественото изпиране с подходяща техника, препарати и на подходящата температура може и да са много ефикасни, но техните резултати са временни и продължават за определен период след прането.

Редовното пране и поддържането на подходящ хигиена на меката мебел, включително рутинно почистване, може да помогне за снижаване на нивото на вредни алергени, а също и опасността от акари, макар че може да не ги изкорени напълно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *