Skip to content

Акне по тялото

Счита се, че акнето по тялото е генетично заболяване. Тъй като порите кожата на тялото са по-големи от тези на лицето, акнето  по тялото предизвиква по-сериозни проблеми отколкото на лицето. Подробна информация за това здравословно състояние можете да намерите във Framar.bg – http://problem.framar.bg/%D0%B0%D0%BA%D0%BD%D0%B5

Причини за появата на акне по тялото

Симптомите при акне по тялото са много сходни с това по лицето. Тъй като това е един много неприятен кожен проблем е необходимо да се знаят причините за появата му. Акнето по тялото обикновено е причинено от запушени пори, които съдържат мръсотия и мъртви клетки. Порите се запълват с пот, прах и мазнини и това допринася за развитието на бактерии. Лошата хигиена и носенето на тесни дрехи за по-дълъг период също причинява акне на тялото. Много от младите момичета са с подтиснато самочувствие, поради факта, че по кожата им има белези от акне.

Лечение на акне по тялото

Прилагането на ефективно лечение на акне по тялото, е най-доброто решение за да се чувствате добре. Ако начините за справяне в домашни условия не помагат, вие може да се подложите на лазерни процедури, които винаги са доказвали своята ефективност. Повечето от тези процедури функционират чрез премахване на увредените слоеве на кожата. Една от най-популярните процедури се нарича дермабразио. Чрез нея се третира засегната част, с помощта на въртяща се четка. Химически пилинг също е един ефикасен вариант при който се използва  химически разтвор. Колагеновите инжекции се използват за премахване на белезите от акне.

Ако все пак не желаете да се подложите на гореспоменатите процедури, може да опитате да се справите с кожния проблем по следните начини:

Трябва да запазите кожата си влажна и хидратирана. Акне по тялото често се среща при тинейджърите. През пубертета, тялото произвежда повече себум, което се дължи на хормонален дисбаланс. Ето защо е необходимо да се поддържа много добра лична хигиена. Ексфолирайте тялото си веднъж седмично с подходящ продукт.

Пийте много вода. Това ще поддържа тялото ви хидратирано. Консумацията на плодове и зеленчуци също е полезно за справяне с проблема. Избягвайте мазните и полуготови храни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *