Skip to content

5 причини, заради които да почивате на о-в Закинтос

Оферти за летни почивки

Ако това е лятото, което искате да превърнете в една невероятна история и незабравим спомен, то единственият вариант да го постигнете, е да отпътувате до непозната дестинация. Представете си колко лесно ще създадете незабравимо приключение за вас и вашето семейство ако просто стегнете багажа и тръгнете към едно неизвестно място – звучи повече от добре, нали?

Почивка в Закинтос

Оферти за летни почивкиАко сте уточнили бюджета, но нямате дестинация, в Travo.bg ще намерите хиляди добри оферти, които ще се впишат идеално в предвидената от вас сума. Нещо повече – днес ще се запознаете с пет добри причини, поради които не трябва да изключвате един от най-известните и посещавани острови в южната ни съседка – о-в Закинтос.

Ето ги и тях:

Причина #1: Неговата големина

Би било повече от банално да се започне с изречение от рода на: „Размерът има значение!“, но когато опира до размери, всеки наостря слух, така че какво като е банално. Островът, който разглеждаме днес е третият по големина в Йонийско море.

Със своите 410 квадратни километра големина и 123 километра дължина на плажната ивица, райското парченце, официална част от Република Гърция, е една от основните административни единици в страната на юг от нас. Със сигурност няма да ви е скучно, защото все ще се намери някакво занимание с това солидно за остров население, наброяващо 41, 472 души.

Причина #2: Най-южно разположен от Йонийските острови

Какво ли значи това? Силното слънце е опасно, но ако овладеете силата на светлината, то бронзовият тен ви е в кърпа вързан.

Ако търсите лятна дестинация, от която да се върнете черни до неузнаваемост, то о-в Закинтос е вашето място. Посетете сайта на Travo.bg и ще откриете невероятното разнообразие от оферти за почивка на това райско място.

Причина #3: Не всичко е в ходенето на плаж

За любителите на музеите, разкопките и многото места, които говорят за историята на едно място, Закинтос също е идеалното местенце. Островът дори е смятан за едно от най-исторически богатите места в Гърция.

Това сочи, че дори и онези от вас, които не си падат по безцелното висене на плажа, биха могли да си изкарат изключително добре в горещите дни на острова.

Причина #4: Богати културен и нощен живот

Какво повече му трябва на човек? Някой фестивал през деня и щури безсънни нощи, комбинирани с качествени питиета и жарко слънце.

Ако това не е мечтата на по-младите в групата, то здраве му кажи! Бъдете повече от сигурни, че о-в Закинтос предлага толкова много разновидности на почивката, че всеки представител на компанията ви ще се чувства на точното място!

Причина #5: Морето си е море

Колкото и да се опитваме да дадем всякакви други предимства на тази дестинация, няма как да не споменем кристалните води на Йонийско море, които мият бреговете на о-в Закинтос. Още Омир описва това място като зелен и чист остров, притежаващ кристално-чисти води!

Щом Омир го е казал, кои сме ние, че да спорим? Той едва ли ще ни лъже, но все пак отидете и проверете сами!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *