Skip to content

5 неща, които не трябва да съхранявате в шкафа под мивката

Обикновено пространството под мивката се превръща в място, което избягваме да гледаме, защото в крайна сметка лесно го запълваме с много предмети. Това затруднява поддържането на ред.

Там крием купища кухненски кърпи, средства за миене на съдове, стари гъби, почистващи материали, рециклирани хартиени торби и много други. Така шкафът под кухненската мивка е идеалното място да започнете да почиствате и организирате почистване на отпадъци и покъщнина. В този процес ще трябва да вземем предвид факта, че има 5 неща, които никога не трябва да съхраняваме там. Да видим какви са те.

Допълнителни битови консумативи

Не трябва да държим под кухненската мивка торби за боклук, консумативи за съдомиялна машина, препарат за съдове и всякакви други допълнителни домакински продукти, които все не използваме. Те трябва да бъдат пренесени на друго място за съхранение, за да не се претрупва пространството под кухненската мивка.

Силни химикали

Понякога може да се нуждаем от силен почистващ продукт, като например белина. Но тези химикали трябва да се съхраняват безопасно в гаража или мазето, а не под кухненската мивка. Така няма да бъдат в обсега на децата и в същото време ще стоят далеч от други предмети за бита.

Запалими продукти

Списъкът със запалими продукти включва разтворители, разредители, полиращи разтвори, бои и някои почистващи продукти. Те могат да се запалят при определени условия и би било много по-безопасно да ги съхранявате възможно най-далеч от кухнята. Най-честата причина за пожари са омаслени парцали, останали след нанасяне на лакове, особено тези, съдържащи ленено семе или ленено масло.

Кухненски кърпи и хартиени торби

Въпреки, че е много удобно, тези предмети не трябва да се съхраняват под мивката. Потокът на мивката би ги унищожил. Те трябва да се съхраняват в близък килер или на друго място, до което имаме лесен достъп.

Продукти, използвани срещу хлебарки и насекоми

Всъщност всеки продукт, който има възможно токсично съдържание, трябва да стои възможно най-далеч от вашата кухня. Това включва, разбира се, всички продукти, предназначени за борба с вредители и дори хапчета или продукти за държане на комари и насекоми. Ще ги съхранявате в гаража или в мазето, колкото е възможно по-далеч от децата и вашата кухня.

Какво може да съхранявате под мивката?

Пространството под кухненската мивка е щедро място, което може да използвате, за да съхранявате някои неща, които трябва да са ви под ръка. Това могат да бъдат инструментите за организиране (подпори, инструменти, закачалки, куки, кошници и т.н.), използваните почистващи продукти (дестилиран оцет, препарат за съдове, гъби, четки, кърпи и т.н.) и дори малък пожарогасител.

Трябва, обаче да се уверите, че всички тези продукти са в идеален ред, периодично да сменяте консумативите, които могат да задържат бактерии (гъби, кърпи и четки за почистване) и да почиствате това пространство всяка седмица.

Източник: ЧИСТАЧИ.COM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *