Skip to content

3-степенна програма за супер бързо отслабване

супер бързо отслабване

Макар специалистите по здравословно хранене да заклеймяват опитите за бързо отслабване, свалянето на излишните килограми за по-кратък период от време е всъщност по-добрият метод. Защо? Заради един много важен психологически момент – мотивацията. Трудно е да останеш мотивиран, когато резултатите липсват или са крайно незадоволителни, и обратно. Виждайки резултатите от своите усилия, хората се амбицират и нахъсват за още по-усилена работа.

Тук ще ви представим една наистина работеща програма за бързо отслабване, с която ще влезете във форма, или най-малкото ще поставите началото на един здравословен режим, към който да се придържате дълго. Защо не до края на живота си? Програмата включва три отделни принципа, които в комбинация наистина вършат чудеса. Гарантираме, че с този режим ще свалите минимум 3 килограма през първата седмица.

Стъпка 1: Отказ от сложни въглехидрати

Известно е, че въглехидратите ни карат да пълнеем, когато ги приемаме в големи количества. Истината е, че е трудно да се консумират умерено, защото това са всъщност любимите ни храни – сладкиши (захар), тестени продукти, картофи, ориз и плодове. Въглехидратите са нужни на човешкия организъм. Те са жизненоважна храна за мозъка, затова пълният отказ от скорбяла не е препоръчителен.

Има прости и сложни въглехидрати. Простите са тези, които могат да останат в менюто, но все пак не в промишлени количества. Бялата рафинирана захар, бялото брашно, белият ориз и всички изделия на сладкарската промишленост са сложни. Те трябва да напуснат трапезата ви. Вместо тях консумирайте плодове, мед и варени/печени картофи – редовно, но в малки количества.

Стъпка 2: Тренирайте поне три пъти седмично

Физическата активност е изключително важна за по-бързо отслабване. Това означава не просто да станете от дивана и да отидете пеш до магазина или до работното си място, а да се изпотите здраво и обилно. Не е задължително потенето да се случва единствено във фитнес залата – все пак не всеки живее в близост до спортен център, който да посещава, а и не всеки се чувства комфортно в такава среда.

Можете да тичате в парка и изобщо сред природата. 3 км дневно са идеалният дневен пробег. Редувайте леко бягане с кратък спринт. Така ще натоварите сърцето и ще подобрите кръвообращението, ускорявайки горенето на мазнини. И по-важно: няма да губите мускулна маса в режим на редукция, а ще подобрите мускулната си структура и ще предотвратите увисването на кожата там, където тлъстинките са били натрупани.

Стъпка 3: Помогнете си с хранителна добавка

Хранителните добавки са заклеймявани като вредни и неефикасни, но истината е, че има и добри, работещи продукти. Често биват обявявани за безполезни, защото хората очакват от тях чудеса. Дори най-ефикасният продукт на пазара няма да ви помогне да отслабнете бързо, ако липсват първите две стъпки, посочени в нашата програма за отслабване.

Препоръчваме да заложите в началото на билков чай, сироп или таблетки, които подтискат апетита. Щом се справите с вълчия глад и желанието да похапвате непрекъснато, ще ви бъде много по-лесно да следвате един здравословен режим на хранене. И последно: има доста храни, които можете да консумирате в огромни количества без да пълнеете. Това са зелето и всичките му производни, зеленолистните зеленчуци, краставиците и цвеклото.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *