Skip to content

Положителни оценки за битумните керемиди

  • by

Една от по-дълготрайните опции за различни видове покриви са тези от битумни керемиди, направени от модифициран битум. Той е вид асфалтов продукт, който може да се прилага по различни начини на покрива в условията както на горещи, така и на студени температури. Модифицираните битумни покриви имат много предимства пред другите видове мембранни покриви и често се разглеждат като модерната алтернатива на класическите покривни покрития. В този текст ще наблегнем на положителните оценки, които хората дават на битумните керемиди.

 

Има няколко различни предимства при използването на битумни керемиди върху покрива на вашата сграда или дом. За разлика от някои по-нови видове покриви, битумните има дълъг, доказан опит, на който може да се разчита. Битумните покриви са един от по-дълготрайните видове плоски покривни материали, лесно издържащи 20 години или дори повече.

 

Независимо от начина на нанасяне на материала (самозалепващи се листове, асфалт с горещо поставяне или лепила със студено нанасяне) шевовете обикновено се стопяват заедно, което помага да не пробива вода. Други видове мембранни покриви имат шевове, които са оставени отворени или покрити с друг материал, който може да отслабне с времето, така че фактът, че битумният покрив може да бъде безшевен, е голямо предимство.

 

Битумният покрив също така е много издръжлив. Шинглите имат висока якост на опън, така че е малко вероятно да развият вида пукнатини, с които са известни други плоски и мембранни покриви. Те също са класифицирани срещу вятър, пожар и градушка, така че е малко вероятно да бъдат повредени в случай на буря. Не е за пренебрегване включената дълга гаранция на производителя, която може да помогне за гарантиране на дълголетието на покрива.

 

Ключът към успешната инсталация на битумен  покрив е да се уверите, че шинглите са сложени правилно. Това означава да се използва 2 или 3-слойен материал и да има покритие срещу UV излагане. Когато инсталацията е направена качествено, вие като собственици можете да свидетелствате положителни оценки за битумните керемиди.

Източник: https://armormat.com/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *