Skip to content

Зоопортал- обучение на бебето йорки

Най-добре е да започнете обучаването на своето любимо куче още в бебешка възраст. В следващите редове популярен български зоопортал дава полезни насоки в дресирането на вашето любимо йорки.
Йоркширският териер е много отзивчив, което улеснява вашите усилия. В дългосрочен план ще създадете трайни отношения с кученцето си, което ще бъде положително за неговото възпитание.

Накарайте го да седне. Отдалечете се на известно разстояние и започнете да го приканвате да дойде при вас. При дресировка винаги използвайте кратки фрази. Извикайте му просто „Ела” или „При мен”, последвано от името на кученцето. Може да потупате длани по краката си, за да се заиграете с йоркито. Подканете го няколко пъти и не се отказвайте, ако кученцето не реагира веднага. След няколко повторения, то ще привикне на командата. Винаги поощрявайте йоркито, при успешно изпълнение на вашето нареждане, за да се чувства оценено. То обича лакомствата и една такава награда ще го стимулира да ви слуша повече.

Друг ефикасен начин, чрез който ще накарате кученцето да ви слуша, е играта на криеница. Ако сте на открито пространство, скрийте се някъде и наблюдавайте реакциите на своето йорки. То бързо се привързва към стопанина си, така че най-вероятно веднага ще започне да ви търси. След като ви открие, похвалете го. Може и да попляскате с ръце, за да наблегнете на радостта. Така и кученцето ще е щастливо. Тази игра го научава да ви следва и търси навсякъде, което намалява вероятността да го загубите. Въпреки дресировката, винаги наглеждайте кученцето с едното око за свое спокойствие.

Вземете играчка на йоркито и му я подавайте. После го насърчавайте да ви я донесе. Обикновено те събират любимите предмети и играчки в леглото си. За да дресирате кученцето да търси, вземете една играчка и я скрийте някъде около себе си.Накарайте го да я потърси и го похвалете, когато я намери. След всяко следващо повторение, вашето кученце ще се ориентира много по-бързо и лесно.
Ако всички тези игри се превърнат в ежедневно забавление за йоркширския териер, той бързо ще усвои новите команди. Така ще прекарате много пълноценни часове в забавление и обучение с вашето любимо куче.

Ако обичате малките кученца, надникнете в http://zoovidove.baubau.bg/%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D1%8C%D0%BE%D0%BD%D0%B8-%D1%82%D0%BE%D0%B9-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0 , за да видите и други подобни породи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *