Skip to content

Зоопортал BauBau- как да се справите с лошите навици на кучето?

Ако кучето ви има лоши навици, това може да бъде много неприятно за вас и околните. Затова е важно да се игнорира неприятното поведение на домашния ви любимец. Няма да ви е лесно, но трябва да се започне от някъде. Зоопортал BauBau ще ви бъде добър помощник. Там може да прочетете интересни статии за възпитание на домашни любимци, грижи, здравословни проблеми и други.

Лошите навици на кучетата можем да разделим в няколко групи:

Борба с други кучета

Нормално е кучетата да се спречкат за нещо, но лош сигнал е, ако се стигне до сбиване. Опитайте се да предотвратите тази опасна ситуация като наблюдавате кучетата. Може да се справите с този лош навик като социализирате животното. То трябва да си създаде навик да играе със себеподобните си, а не да се бие с тях. Награждавайте домашния си любимец, когато демонстрира добро поведение.

Гризане на вещи

Дъвченето е естествено за кучетата. Проблем е, когато то стане разрушително. Това поведение може да се предотврати с правилен метод на възпитание. Дръжте кучето далеч от нещата, които не бива да дъвче- диван, чехли, маси, дрехи и др. Давайте на любимото си куче играчки, които може да дъвче. То обича да се забавлява. Така ще знае кое се дъвче и кое не. Създайте му добри навици, за да сте спокойни, че когато го оставите само, няма да прави бели.

Прекомерен лай

Лаенето на кучетата е естествен процес, но се превръща в проблем, когато животното лае прекомерно. Не оставяйте кучето си само в задния двор или на улицата. Там има много неща и звуци, които биха го раздразнили. В случай, че се налага да го оставите само за няколко часа или по-дълго време, осигурете на любимото си куче интересни играчки. Така то няма да скучае и да лае излишно.

Въпреки, че кучетата са склонни да си създават лоши навици, чрез подходящо обучение и търпение, ще ги отстраните. Така съвместният ви живот ще бъде пълноценен и щастлив. Пожелавам ви успех!
Повече за интелекта на кучето разберете тук: http://zoovidove.baubau.bg/%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5-%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%BE-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *