Skip to content

Златната клетка – най-новия турски сериал в България

Златната клетка е най-новия турски сериал, на който можете да станете свидетели в българския телевизионен ефир.

Златната клетка започна своето излъчване съвсем наскоро по БТВ, като оригинално заглавие на Златната клетка е Bıçak sırtı, което не е точно Златната клетка, но явно в БТВ са решили, че така ще предизвикат по-голям зрителски интерес към сериала.

Първия епизод на сериалът Златната клетка се излъчи на 31 май – вторник, като това е една негова втора седмица в родния ефир. Златната клетка е заснет през 2007 година, като първото му излъчване е по турския телевизионен канал – Канал D. В ролите на основните действащи лица в сериала ще видите някои от най-ярките звезди на съвременното турското кино в лицето на имена като: Неджат Ишлер, Батухан Караджакая, Фикрет Кушкан, Мелиса Сьозен, Мехмет Гюнсюр, Вилдан Атасевер и др. Режисьор на най-новия турски сериал в българския ефир е Селим Деримдалер.

Историята в сериала Златната клетка се развива основно около главните герои – Али, Орхан, Нисан и Гюнеш.

Орхан е аристократ, наследник на голяма династия, който е свикнал да постига всичко, което поиска в живота си, независимо от методите, които използва за това. Той е изключително горд от своето семейство и произход, а благодарение на безскрупулния си характер се е сдобил и със син – Мурат, който е възприеман от Орхан, като негов биологичен наследник, макар историята да не е точно такава.

<Али от своя страна е прекарал 10 години в турски затвор по обвинение в убийство. Убийство не на кой да е на неговата бременна съпруга. Макар да не е виновен за това, той изтърпява това наказание, докато неговата сестра Гюнеш влага сърце и време, за да докаже неговата невинност и да го измъкне от затвора. Тя е отдала всичката си енергия в гонене на тази своя цел, като дори е пренебрегнала своя собствен живот в името на свободата на Али и изчистването на семейното име от срама, който несправедливо го е опетнил.

Друг важен герой от историята на Златната клетка е младата Нисан, аристократка, израснала и живееща в златната клетка, която нейните близки за й създали и отдавайки цялото си време и любов на своя единствен син. Макар никога да не се е влюбвала истински, Нисан обича своя син от цялото си сърце и се старае той да бъде центъра на нейния живот.

Действието в Златната клетка открива и още един ключов герой в лицето на младия Мехмет, който е наследник на династията, а неговите действия са често буйни и недомислени, нещо характерно за младите мъже с положение в обществото.

Сериалът стартира с два епизода на 31 май, излъчени от 20:00 часа. Като към момента поредицата се излъчва от понеделник до четвъртък от 21:00 часа и ще проследи бурните и динамични събития около борбата за запазване на общественото положение на старите османски аристократи, който се чувстват изолирани в тези времена на реформи и промени, губещи своя социален статут, както и своята власт.

Не пропускайте по БТВ турския сериал Златната клетка.

От началото на тази година по телевизията се вихри новият турски сериал Пепел от Рози, който се оказа, че е още по-гледан от Златната Клетка. Той е от ранга на Забраненият Плод и Листопад. Не пропускайте Пепел от Рози – всички делничен ден, само по бтв.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *