Skip to content

Застраховки – има ли нужда да се правят

Застрахователни брокери онлайн

Ако смятате, че сключването на застраховки е излишно харчене на пари, то следващите редове са именно за вас. Ще ви разкажем защо това е не само мъдро решение, но и такова, което може в крайна сметка да ви спести много пари.

Какви застраховки се предлагат на пазара

Застрахователни брокери онлайн
Калкулатор за застраховка имущество https://smartins.bg/zastrahovka-imushtestvo-cena

Истината е, че може да застраховате почти всичко, което искате да защитите. Най-масовите застраховки са в автомобилния сектор, и това не е случайно. Все пак шансът да катастрофирате е значително по-голям от този градът ви да бъде разтърсен от силно земетресение и да останете без дом, нали?

Един от водещите застрахователи брокери у нас SmartIns.bg алармира, че това е грешка, която може да ви струва доста скъпо. Това, че България се намира с зона, която не се слави със силната си сеизмична активност не означава, че домовете ни са защитени и няма какво да ни сполети.

Пожарите са доста често срещано събитие, особено през отоплителния сезон, а всички сме наясно, че пламъците могат да унищожат всичко само за броени минути. Така, че не оставяйте нещата на случайността и се защитете със застраховка на дома.

И ако този сценарий ви звучи прекалено плашещ чуйте следното: за всички, които обитават жилище на последния етаж е неминуемо в някакъв момент покривът да протече. Водата нанася трайни поражения на домовете и за съжаление ако не се направи мигновен ремонт, може да се окаже, че водата е съсипала не само таваните и стените, но и една не малка част от мебелите ви.

Няма нужда от паника, а от навременни действия

Ако написаното в горните редове ви е уплашило, не това е била целта ни. Нещото, което искаме да провокираме у вас е да не чакате бедата да ви сполети, за да оцените различните застраховки, които биха могли да ви спестят огромни суми.

Вече ви казахме за това с каква загриженост българските шофьори застраховат колите си. Но тръгвайки на море към слънчева Гърция мнозина решават да не сключват допълнителна медицинска застраховка. Цената й за една седмица е по-ниска от сумата, която ще дадете за кафе за същия период, но може да ви спести толкова много неприятности и непредвидени разходи.

В зависимост от това в коя компания сте застраховани ще получите денонощна помощ по телефона, благодарение на която ще бъдете насочени към най-близкото лечебно заведение, в което да ви окажат спешната помощ или прегледа от който се нуждаете.

И докато сме на тази вълна трябва да ви кажем и за това, че въпреки ниската популярност у нас, е добре да се запознаете с предлаганите застраховки „Живот“. Това е сравнително нов продукт, който обаче може да се окаже от огромно значение в случаите на злополука.

В заключение

Надяваме се, че сме ви били полезни. Ако все още имате въпроси можете смело да ги зададете на доверен застрахователен брокер. Казваме доверен, защото в случая в важно не просто да сключите застраховки, а именно тези от които имате нужда.

Ако не сте наясно с това какво може да се застрахова, отново ще ви насочим към сайта на SmartIns, на който може да се запознаете с различни застрахователни продукти, както и да получите консултация дали отговарят на вашите нужди.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *