Skip to content

Защо минералната вода е полезна

Изглежда, че накъдето и да се обърне човек, някой ще попита дали минералната вода е полезна. Трябва само да отидете в най-близкия магазин и да видите какво разнообразие от минерална вода има. С такова голямо предлагане и търсене, няма как да не е добър продукт, нали?

Какво се има предвид под минерална вода? Тя идва от природата, най-често подземни извори и съдържа естествени минерали и съставки, които могат да й предадат вкус и други особени качества. Тези минерали идват под формата на карбонати, калций, магнезий, хлориди, калий, желязо, натрий и хлориди. Това са все минерали, които придават на водата хубавия вкус. Именно поради това може да видите реклами за „вкусна вода” или „вода, идваща директно от природата”.

Човешкото тяло има нужда от минерали, за да функционира нормално.  Например натрият помага за регулирането на кръвния баланс в тялото, докато калцият заздравява костната структура и зъбите. Желязото пък ви дава енергия и предотвратява анемията. И накрая, калият работи заедно с натрия, за да поддържа водния баланс в тялото.

Какво обаче става, ако не приемаме тези минерали с храна или водата? Недостигът на минерали значително увеличава риска от здравословни проблеми, включително и от опасни за живота болести на сърцето. Една трета от хората страдат от някакво сърдечносъдово заболяване. Следователно е важно да приемаме достатъчно минерали, за да не попаднем в тази статистика.

Когато минералите се приемат с храната или под формата на добавки, те не се усвояват достатъчно добре от организма. Най-добре е те да идват с минерална вода Княжево. Тя е евтина и достъпна и е най-добрата алтернатива на чешмяната, пречистената или дестилираната вода. От съществено значение е водата не само да е чиста и безопасна за здравето, но от нея да не отсъстват полезните минерали и вещества. Пийте минерална вода, за да бъдете по-здрави и да се чувствате по-добре. Така ще боледувате по-малко и ще живеете по-пълноценно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *