Skip to content

Защо ви е важна организацията по почистване на мазета цена

  • by

Подреждането на подземно хранилище не е лесна задача, тъй като за изграждането му е необходимо да се вземат предвид няколко фактора едновременно: нивото на подземните води, плътността на почвата, климатичните условия и характеристиките на продуктите, които ще се съхраняват на закрито.

В тази статия ще разгледаме основните характеристики на мазета и тяхното вътрешно разположение. Освен това ще научите как да изградите подземно хранилище с високо ниво на подпочвените води, а снимките и видеоклиповете ще ви помогнат да го оборудвате в съответствие с всички технологии.

Важно: Преди да започнете строителството е необходимо обективно да оцените почвените условия на обекта и климата на вашия регион. Дизайнът и видът на подземното хранилище директно зависят от това.

Например, ако подпочвените води се намират на повече от 2,5 метра от повърхността, може да се направи земна изба чрез задълбочаване на стените й с два метра и такова хранилище може да се организира директно под къщата или гаража. Ако подпочвените води са по-близо, трябва да се даде предпочитание на частично заровени конструкции, чиято яма е подземна и покрита с изба отгоре.

В случай на близко разположение на подземните води (0,5 метра или по-малко), е невъзможно да се задълбочи хранилището в земята, тъй като то ще бъде редовно наводнено. В този случай се избира най-сухото и най-високо място на обекта и се изгражда повдигната изба. Нека разгледаме по-подробно най-популярното:

Подземното мазе и характеристики за неговото подреждане

И най-простият сутерен за частна къща е земен. Не са необходими много умения за изграждането му и може да използвате всякакви материали.

Забележка: Въпреки простия дизайн, земното мазе се счита за едно от най-популярните, тъй като вътре в такова помещение се създава оптимален микроклимат за съхранение на зеленчуци и препарати.

По правило земните мазета са оборудвани под сгради: жилищни сгради, навеси или гаражи. Но ако къщата вече е построена и подреждането на склада е само планирано, както самото почистване на мазета цена, то по-добре е да изберете отделна суха зона на малък хълм и след завършване на подредбата да изградите над нея лек подслон – изба.

Изграждането на земна изба се прави, както следва:

Първо се изкопава яма, чийто размер трябва да съответства на прогнозната площ на стаята. Стените трябва да са под лек ъгъл, така че почвата да не се рони.

Ако яма е изкопана в пясъчна почва, всички вертикални повърхности трябва незабавно да бъдат подсилени с плочи, дъски или тухли. Такава обшивка не само ще удължи живота на подземното хранилище, но и ще спомогне за създаването на оптимален микроклимат за съхранение на храна вътре в помещенията.

Подът е направен от кирпич, като към него се добавя малко натрошен камък или тухла. Важно е, за топлоизолация и защита от подпочвени води дебелината на обратния насип да бъде минимум 10-15 cm.

За предпазване на вътрешното пространство от капилярна влага подът се покрива допълнително с горещ битум.

За изграждането на тавана стълбове или греди се монтират хоризонтално, а отгоре се покриват със смес от глина и слама и се поръсват със суха пръст. Слоят от такава постелка трябва да бъде 35-45 см, за да се запази не само топлината през зимата, но и да се предотврати прегряване на склада през лятото.

Почистване на мазета в къщи и вили

Какво може да бъде по-трудно от редовното почистване? Генералното почистване на къща или вила е занимание, което изисква задълбочен и професионален подход. Модерните къщи имат голяма площ, така че почистването отнема много време и усилия. Собствениците невинаги са в състояние да поставят нещата в перфектен ред сами, без да жертват личното си време.

Свържете се с нашата почистваща фирма “Авангард”. Само за няколко часа ние ще донесем перфектна кристална чистота на вашите квадратни метри. А освободеното време можете да изразходвате полезно за себе си.

Почистване на къщи и вили от професионалисти

Просто и правилно решение на проблемите с почистването на помещенията е самата организация. Нашият екип от професионалисти е готов да предложи своите услуги на достъпни цени. Всеки обитател може да поръча почистване на къщата в удобно време. Професионалните почистващи услуги са много търсени. Обадете се, ако имате нужда:

почистване на терени след ремонт;

почистване на дома (общо, редовно);

отделно почистване на мазета и тавански стаи;

почистване на други нежилищни помещения в къщата – сутерени, междуетажни пространства, гаражи, бараки и т.н..

В заключение:

Независимо каква степен на реформи изискват вашите допълнителни територии на дома – изграждане, освежаващ ремонт, почистване с изхвърляне на всякакви боклуци или организиране на подредбата на вече съществуващите неща в мазето, то добре е да се консултирате с професионалисти. От фирмите най-добре знаят, кое и как да бъде направено по най-правилния начин.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *