Skip to content

Задължителни екстри за електронен магазин?

Един електронен магазин не е просто сайт, а и всички услуги към него. Подобно на реалните магазини, така и в електронните, хората трябва да се чувстват комфортно и да предлагат различни услуги.

Много важен момент за всеки електронен магазин е сигурността и спокойствието при пазаруване. Хората трябва да знаят, че това не е измама и парите им няма да изчезнат. Системата трябва да пази личните данни на клиентите макар, че потребителите у нас предпочитат наложения платеж. За целта може да поясните, че има възможност за връщане на продукт ако не им хареса. Това кара аудиторията да се чувства сигурна.

Поради тази причина още по-важно нещо (може би най-важното) е бързината на доставките. Хората купуват емоционално, на момента. Не го изпускайте.

Ако искате да продавате във вашия електронен магазин регистрацията не трябва да е задължителна, нека и анонимните да могат да поръчват. Всичко трябва да е много лесно и хората просто да купуват.

Страхотна идея е да направите системата да напомня за рождени дни когато човек се нуждае със сигурност от подарък. Ето това се казва електронен магазин с екстри. Друга подобна идея са безплатните консултации по телефона.

Имайте в предвид, че всеки продукт трябва да е описан много добре, това е необходимо поради спецификите в характера на българската аудитория.

Много важно е информацията за контакт да е достъпна и да се набива на очи. Присъствието на телефон, а и на снимки на екипа някак успокоява посетителите и те разбират, че си имат работа с истински хора и продукти.

Трябва да улесните и опростите стъпките за поръчка. Създайте ефективна система за търсене за да се намират лесно или съпоставят продуктите.

Въпреки, че за самия дизайн е много по трудно да се направи магазин с големи снимки, трябва да знаете, че малките снимки не са ефективни. Сложете качествени и разнообразни, големи снимки от всички страни на продукта за да може клиента да го усети.

За да е още по-страхотно трябва да фокусирате хората върху продуктите, като премахнете объркващата навигация във вашия електронен магазин и добавите панел със свързани продукти.

Не на последно място трябва да си изградите цялостна политика за спазване правата на потребителите, да я отстоявате твърдо с постоянни правила. Възнаграждавайте потребителите за лоялността им.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *